Tri medalje trećeg dana prvenstva Hrvatske (Split, 15. – 18. ožujka, 2012.)

Maro i Vicencia Violić obilježili su treći dan prvenstva Hrvatske u plivanju za sve dobne kategorije. Naravno, gledano iz perspektive Plivačkog kluba Jug. Vicencia je doplivala do srebra na 200 metara slobodno, ali i na 200 metara leđno odlična treća. Oba uspjeha je ostvarila u konkurenciji kadetkinja. Maro je s druge strane drugi najbolji mlađi junior na 50 metara slobodno, dok je na korak do medalje ostao na 100 metara prsno zauzevši četvrto mjesto.

Nisu bili to jedini dobri rezultati iz Splita. Karmen Nivić četvrta na 200 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniorki, a Ilario Radić peti kadet na 200 metara leđno. Kadet Mihael Vidojević osvojio je četvrto mjesto na 200 metara slobodno.

Vrijedi izdvojiti još pet jugaških finala. Muška štafeta na 4×100 metara slobodno (Mihael Vidojević, Marko Erdelez, Matej Njirić i Ilario Radić) četvrta u konkurenciji kadeta, a u istoj ekipnoj disciplini kadetkinje – šeste (Vicencija Violić, Paula Garbin, Frane Miloslavić i Sara Knežević).

Muška štafeta na 4×100 metara slobodno za mlađe juniore (Mihael Vidojević, Luka Đović, Ilario Radić i Maro Violić) na kraju sedma, a mjesto u A finalu izborio je i junior Ivan Zovko na 200 metara slobodno (sedmo mjesto). Frane Miloslavić osma u finalu 100 metara prsno za kadetkinje.

Spomenimo i da su u subotu u Splitu još plivali Mia Krmek (10. u konkurenciji mlađih juniorki na 200 metara leđno) i Luka Đović (12. u konkurenciji mlađih juniora na 200 metara leptir).

NA SLICI START JUGAŠA MARKA LIMOVA!