Povratak

Drugi dan prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije (Split, 15. – 18. ožujka, 2012.)

Odlične vijesti iz Splita. Plivački klub Jug osvojio je prve dvije medalje na prvenstvu Hrvatske za sve dobne kategorije (Split, 15. – 18. ožujka, 2012.). Srebrom su se okitili Marko Limov u konkurenciji mlađih seniora na 50 metara prsno i Maro Violić u konkurenciji mlađih juniora na 200 metara mješovito.

Prava šteta što je Marku zlato pobjeglo za samo tri stotinke, bolji je bio Filip Strikinac iz PK Dubrava. Takav je sport, ne treba posebno naglašavati kako je i drugo mjesto odličan i hvalevrijedan rezultat jugovog plivača koji je na 50 metara prsno zauzeo i sedmo mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Maro Violić probio je led što se medalja dubrovačkog kluba tiče. U cilj je došao sa 70 stotinki zaostatka za Riječaninom Draginićem (PK Primorje CO). Violić je ukupno 10. u općoj konkurenciji, osmi u mlađim seniorima i četvrti u konkurenciji juniora. Bravo Maro!

Drugog dana prvenstva Hrvatske u Splitu plivala su još četiri člana PK Jug, kao i muška i ženska štafeta na 4×200 metara slobodno. Karmen Nivić je na 400 metara slobodno bila 18. u konkurenciji seniorki, 14. u mlađim seniorkama, 11. u konkurenciji juniorki i 6. u mlađim juniorkama. Luka Đović se može pohvaliti sedmim mjestom na 100 metara leptir u konkurenciji mlađih juniora. Još je 10. u juniorima, 17. u mlađim seniorima i 21. u konkurenciji seniora.

Mihael Vidojević na korak do medalje na 100 metara leptir u konkurenciji kadeta. Ostao je četvrti. U A finalu sudjelovao je i Ilario Radić, na kraju šesti u konkurenciji kadeta na 200 metara mješovito.

Štafete 4×200 metara slobodno zauzele su peto mjesto u konkurenciji kadeta. Jugašice su predstavljale Frane Miloslavić, Paula Garbin, Vicenca Violić i Sara Knežević, a jugaše Ilario Radić, Mihael Vidojević, Matej Njirić i Marko Erdelez.

PLIVAČKI KLUB JUG JOŠ JEDNOM ČESTITA MARKU I MARU NA OSVOJENIM MEDALJAMA!