Povratak

Nove tri medalje posljednjeg dana prvenstva Hrvatske (Split, 15. – 18. ožujka 2012.)

Plivačice i plivači Juga s uspjehom su zaključili nastup na prvenstvu Hrvatske za sve dobne kategorije u Splitu. Posljednjeg dana natjecanja medaljama su se okitili Maro Violić, Mihael Vidojević i Vicenca Violić.

Maro je na 100 metara slobodno osvojio drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniora. Odličan nastup malo je pokvarila tek činjenica da je zlato pobjeglo za – jednu stotinku.

Kolekciji medalja Vicenca je pridodala još jednu broncu. Na 100 metara slobodno u kadetskoj konkurenciji doplivala je do trećeg mjesta.

Bravo i za Mihaela Vidojevića koji je u istoj disciplini (100 metara slobodno) osvojio kadetsko srebro. Vrijedi spomenuti kako je s isplivanim vremenom (56.82) zauzeo i 22. mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Na korak do odličja četvrtoplasirani Ilario Radić (100 metara leđno za kadete), Frane Miloslavić (200 metara prsno za kadetkinje) kao i kadetska štafeta na 4×100 mješovito (Ilario Radić, Marko Erdelez, Matej Njirić i Mihael Vidojević). Peto mjesto osvojio je Mihael Vidojević na 400 metara mješovito za kadete.

U A finalu su još plivali Ilario Radić (sedmi na 200 prsno za kadete) i štafeta za mlađe juniore na 4×100 metara mješovito (osmo mjesto u sastavu Ilario Radić, Maro Violić, Luka Đović i Mihael Vidojević).

Plivački klub Jug ukupno je osvojio osam medalja na četverodnevnom prvenstvu Hrvatske za sve dobne kategorije u Splitu. Uspjeh je još veći ako se zna da je prosjek godina jugove momčadi na prvenstvu bio – 13 godina i 8 mjeseci!