Povratak

ŠPANJA NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA U LONDONU

Mihovil Španja, najbolji hrvatski plivač s invaliditetom broji dane do početka svojih četvrtih Paraolimpijskih igara. Nakon Sydneya, Atene i Pekinga pred članom Plivačkog kluba Jug je i nastup u Londonu. Trofejni Španja do sada je osvojio čak 25 medalja na Svjetskim i Europskim prvenstvima te Paraolimpijskim igrama.

-Otputovao sam fizički i mentalno najspremniji na Igre i u sve ću četiri discipline u kojima budem nastupao pokušati ući u paraolimpijska finala i borbu za medalju. Do samog kraja priprema bio sam koncentriran i miran, a rezultati koje postignem u Londonu bit će samo šlag na torti završnih priprema koje su krenule od 1. lipnja nakon povratka otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država. Zajedno sa Londonom traje 100 dana, a meni je najvažnije da nismo imali pauzu i da nisam imao većih ozljeda. Pripreme smo odradili u punom profilu – objašnjava Miho koji prvi nastup u Londonu ima 30. kolovoza u kvalifikacijama na 100 metara leđno, dok je finalna utrka na rasporedu istog dana u poslijepodnevnim satima.

Iduća disciplina je 200 metara mješovito (2. rujna), dok ga 5. i 6. rujna očekuju utrke na 100 metara prsno i 400 metara slobodno.

SRETNO MIHO, PLIVAČKI KLUB JUG JE UZ TEBE!!!!