Povratak

Seniorska srebra, B finala, osobni rekordi…. (Miting Mladosti, Zagreb, 3. i 4. studenog 2012.)

Zapaženi rezultati za plivačice i plivače Juga već prvog dana 40. međunarodnog plivačkog mitinga “Mladost 2012.”. U Zagrebu se došlo do dva srebra u seniorskoj konkurenciji, ukupno tri A finala, četiri “odličja” u B finalima, nekoliko osobnih rekorda i dominacije Mara Violića u mlađim uzrasnim kategorijama.

Tanja Šmid osvojila je drugo mjesto na 100 metara prsno i 200 metara mješovito, a trener Borut Petrič s ponosom naglašava kako je rezultat isplivan na 100 metara prsno – njezin drugi najbolji u karijeri u toj disciplini. Ivan Bilić plivao je među najboljima na 200 metara prsno i na kraju osvojio odlično četvrto mjesto. Bilić je 11. na 50 metara prsno, ali i treći u B finalu iste discipline.

Marko Limov je plivao u dva polufinala, osvojio 10. mjesto na 50 metara prsno i 11. mjesto na 200 metara prsno, tako je drugi u B finalu “pedesetice”, a treći u B finalu na 200 metara.

Maro Violić je 11. na 100 metara slobodno (treći u B finalu) i 13. na 100 metara mješovito, no važniji podatak glasi – Maro je u obje discipline najbolji u svojoj uzrasnoj kategoriji.

-Dodat ću da je Žana Manenica popravila osobni rekord na 50 metara slobodno. Svih pet predstavnika Plivačkog kluba Jug je već prvog dana opravdalo svoj dolazak u Zagreb. Nadam se dobrim rezultatima i u nedjelju – jasan je Borut Petrič, glavni trener Plivačkog kluba Jug.