Povratak

JUGAŠICE I JUGAŠI NAJBOLJI U SARAJEVU Ukupno 60 medalja, čak 30 zlata (19. – 21. listopada)

Plivački klub Jug najuspješniji je klub na međunarodnom plivačkom mitingu „Mladi za mlade“. Jugašice i jugaši su u Sarajevu osvojili ukupno 60 medalja i to 30 zlata, 20 srebra i 10 bronci.

Hvalevrijedan uspjeh dubrovačkog plivanja upotpunila su i brojna pojedinačna priznanja. Tako je Tanja Šmid najbolja seniorka, Ivan Bilić je drugoplasirani u poretku seniora, a treće mjesto je osvojio Maro Violić koji je i najbolji mlađi junior na trodnevnom natjecanju u BiH. Vicencia Violić je najbolja kadetkinja, a istim se priznanjem u konkurenciji kadeta može pohvaliti i Mihael Vidojević.

Borut Petrič, novi glavni trener PK Jug, nije mogao ni poželjeti bolji početak svog mandata u Gružu.

-Naravno da sam sretan i zadovoljan rezultatima. Drago mi je što sam upoznao plivačice i plivače na samom natjecanju i vidio njihove reakcije prije starta, tijekom i nakon utrke. U mnogim sam stvarima ugodno iznenađen, ali primijetio sam i neke pogreške koje nisu bile vidljive na svakodnevnim treninzima. Ovo je tek početak, ali naše prvo pravo natjecanje je odlično prošlo – naglašava Borut Petrič, glavni trener PK Jug.

U Sarajevu su za Plivački klub Jug nastupili: Ivan Bilić, Luka Đović, Ilario Radić, Ivan Zovko, Mihael Vidojević, Ernest Vierda, Maro Violić, Antonio Žuvela, Žana Manenica, Frane Miloslavić, Tanja Šmid, Karmen Nivić, Nikoleta Mišić, Paula Garbin, Vicencia Violić, Ana Lučić i Marija Majić uz vodstvo trenera Boruta Petriča i Joška Turka.

REZULTATI (SARAJEVO, 19. – 21. LISTOPADA, 2012.)

Maro Violić – četiri zlata, dva srebra i jedna bronca
Ivan Zovko – četiri zlata, dva srebra i jedna bronca
Tanja Šmid – pet zlata
Vicencia Violić – četiri zlata, jedna srebro i jedna bronca
Ilario Radić – četiri zlata i jedno srebro
Mihael Vidojević – četiri zlata
Ivan Bilić – dva zlata i dva srebra
Žana Manenica – dva zlata, dva srebra i jedna bronca
Antonio Žuvela – jedno zlato, dva srebra i jedna bronca
Frane Miloslavić – tri srebra i dvije bronce
Karmen Nivić – jedno srebro i jedna bronca
Luka Đović – jedno srebro i jedna bronca
Paula Garbin – jedno srebro
Nikoleta Mišić – jedno srebro
Ana Lučić – jedna bronca