Povratak

Nove medalje za Šmid, Violiću dva osobna rekorda, Bilić u finalu (Miting Mladosti, Zagreb, 3. i 4. studenog, 2012.)

U Zagreb ih je otputovalo samo petero, ali u Dubrovnik su se vratili uz više uspjeha nego i neke reprezentacije. Plivačice i plivači Juga još su jednom pokazali kvalitetu, na dvodnevnom međunarodnom mitingu “Mladost 2012.” bilo je pregršt razloga za veselje i dobro raspoloženje.

U nedjelju, drugog dana natjecanja, nove dvije seniorske medalje za Tanju Šmid. Zlatna je na 200 metara prsno, ali i brončana na 50 metara prsno. Bravo i za Ivana Bilića, nije mala stvar plivati u finalu 100 metara prsno u društvu ponajboljih u Europi. Zato je i plasman u finale i osmo mjesto vrijedno ostvarenje.

Maro Violić je doplivao do dva seniorska polufinala, na kraju osvojio četvrta mjesta u B finalima na 50 i 200 slobodno, ali kao i u subotu – odličan je bio u svom uzrastu u spomenutim disciplinama. Uz sve to, srušio je i dva osobna rekorda.

Marko Limov je plivao u B finalu na 100 metara prsno iz uz odlično vrijeme (1:04.56) osvojio drugo mjesto. Žana Manenica se može pohvaliti polufinalom na 100 metara mješovito i sedmim mjestom u B finalu, no puno važniji je podatak – Žana je na 100 metara mješovito i 100 metara slobodno plivala na granici svojih osobnih rekorda.

Bravo za Tanju Šmid, Žanu Manenicu, Ivana Bilića, Marka Limova i Mara Violića, jugove predstavnike na Međunarodnom zagrebačkom mitingu “Mladost 2012”, čak 40. po redu. A to dovoljno govori o ugledu i kvaliteti natjecanja. Samim time i uspjeh jugašica i jugaša je samo – veći.