Povratak

Sanja Jovanović svjetska rekorderka sa zlatnom medaljom na 50 m leđno

“Ljudi moji jeli to moguće?” Povjesna rečenica legende hrvatskog sportskog novinarstva, pokojnog Mladena Delića. Ma moguče je! Naša Sanja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord 26,37 u disciplini 50 m leđno u nedjelju, zadnjeg dana SP u malim bazenima u Manchesteru. Grad Dubrovnik nema samo svjetsku rekorderku i europsku prvakinju. Grad Dubrovnik ima SVJETSKU PRVAKINJU. Što se ovo događa u Jugu, što se ovo događa u Gradu, što se ovo događa u hrvatskom plivanju, najčešća su pitanja ovih dana. Ne znamo što se događa, možda je san. Ako je san, sanjajmo ga, predivan je!!!!!

Pozdravni telegram Predsjednika Republike Hrvatske, gosp. Stjepana Mesića

“Iskrene čestitke Sanja na sjajnom nastupu i novom svjetskom rekordu. Ti i Duje potvrdili ste još jednom da pripadate vrhu svjetskog plivanja, a uz dva svjetska rekorda smo zahvaljujući vama dva puta ponosno slušali “Lijepu našu” i gledali hrvatsku trobojnicu na najvišem jarbolu pobjedničkog postolja. Želim vam puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, a vjerujem da ćete visoku razinu forme iskazati i na olimpijskim igrama u Pekingu”

Pozdravni telegram Predsjednika vlade Republike Hrvatske, gosp. dr. Iva Sanadera

“Ovo ćemo Svjetsko prvenstvo u malim bazenima još dugo pamtiti po vrhunskim uspjesima hrvatskih plivača. Čestitke i za plasman na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bravo Sanja, hrabro naprijed, Hrvatska te bodri”