Povratak

ZIMSKI PLIVATON A, SPLIT 2008.

Četrdeset plivačica i plivača plivačkog kluba Jug je pod vodstvom trenera Gordane Kostić, Slavice Božić i Huseina Mehakovića nastupilo na «Plivatonu A», prvenstvu Regije 1 (Dalmacije) za djecu do jedanaest godina starosti. Natjecanje je okupilo tristotinjak djece iz deset klubova a rezultati postignuti na natjecanju su bili više nego zadovoljavajući. Kako ističu naši treneri danas se u ovom uzrastu plivaju rezultati bolji nego prije desetak godina na kadetskim prvenstvima. Usprkos nekim pehovima koji su nas pratili, diskvalifikacijama i četvrtim mjestima, Jugaši su osvojili sedam medalja u pojedinačnoj konkurenciji i četiri u štafetnim utrkama.

Medalje su osvojili:

Karmen Nivić je bila prva u disciplini 100 m prsno te treča u disciplinama 50m prsno i 100 m mješovito.

Martina Bošković je dva puta bila srebrena; u disciplinama 50 i 100m slobodno

Lukša Kirola je bio srebreni u disciplini 100m prsno, a Luka Vojvodić je u istoj disciplini doplivao do brončane medalje.

Ženska štafeta u sastavu: Karmen Nivić, Mia Krmek, Rafaela Barbir i Martina Bošković je osvojila dvije srebrene medalje; u disciplinama 4×50 i 4×100 m slobodno a na neobičan način je ostala bez srebrene medalje u disciplini 4x50m mješovito. Nakon jedne od izmjena naša plivačica nije na vrijeme napustila bazen i zaključeno je da je ometala druge plivače u plivanju.

Muške štafete su imale sličnu sudbinu. U disciplini 4x50m slobodno štafeta u sastavu Luka Đović, Lukša Kirola, Antonio Lakić i Vasilije Spajić je zauzela treče mjesto. U disciplini 4x100m slobodno do brončane medalje je uspjela doći naša druga štafeta u sastavu: Mateo Čagalj, Luka Vojvodić, Bruno Kontić i Kristijan Marić, i to nakon što je naša prva štafeta diskvalificirana radi preranog starta.