Povratak

PRVENSTVO HRVATSKE: 8 MEDALJA I 5 DRŽAVNIH REKORDA

Naši plivači nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u plivanju koje se održalo u Rijeci od 21. do 23. prosinca. Natjecanje je okupilo 288 natjecatelja iz 33 kluba, a naš klub predstavljalo je 14 natjecatelja.

Osvojili smo ukupno 8 odličja od kojih su pet srebrnog i tri brončanog sjaja, ostvarili ukupno 18 plasmana u finala, a Mario Šurković postavio je čak 5 novih državnih rekorda za kategoriju kadeta!

U pojedinačnoj konkurenciji medalje su osvajali Mario Šurković i Michel Brassard, a do odličja je doplivala i ženska mlađe juniorska štafeta.

Kadet Mario Šurković na impresivan je način zaključio 2017. godinu postavivši nove kadetske rekorde u svim disciplinama u kojima je nastupio: 100 mješovito, 200 mješovito, 400 mješovito, te 100 leđno i 200 leđno! Osim pet rekorda, osvojio je i 4 odličja od kojih su dva srebra u mlađe juniorskoj i dvije bronce u juniorskoj konkurenciji. Mlađe juniorska srebra osvojio je u disciplinama 100 leđno i 200 leđno, a juniorske bronce na 200 leđno i 200 mješovito.

Mlađi junior Michel Brassard osvojio je ukupno 3 odličja od kojih dva srebra i broncu u kategoriji mlađih juniora. Srebra je osvojio u disciplinama 200 slobodno i 50 delfin, a broncu u disciplini 1500 slobodno. U svim utrkama u kojima je nastupio izborio je finala, a osim navedenih disciplina još je nastupio u finalima utrke 400 slobodno.

Štafetnu medalju Jugu u disciplini 4×50 slobodnu u kategoriji mlađih juniorki donijele su: Gracija Filipović, Adriana Marinović, Antonia Ljuban i Doris Radošević. štafeta 4×100 slobodno u istom sastavu zauzela je 5.mjesto.

Nastupe u finalima u ženskoj konkurenciji ostvarile su: mlađa juniorka Gracija Filipović u disciplini 100 leđno, juniorke Frane Miloslavić u disciplinama 400 slobodno i 400 mješovito, Ana Lučić u disciplinama 400 slobodno i 200 slobodno, te Vincencia Violić u disciplinama 100 slobodno i 100 mješovito.

Od plivača nastup u popodnevim finalima zabilježili su: junior Đivo Matović koji je nastupio u disciplini 400 slobodno, te senior Ivan Đuran koji je finala izborio u disciplinama 50 i 100 prsno.

U Rijeci su nastupili i mlađi juniori: Đivo Damić i Doris Radošević, te kadetkinje: Katarina Matović i Katarina Nenadić.

Evo i imena svih koji su predstavljali Jug na ovom prvenstvu Hrvatske: Đivo Matović, Đivo Damić, Michel Brassard, Mario Šurković, Ivan Đuran, Vincencija Violić, Frane Miloslavić, Ana Lučić, Gracija Filipović, Adriana Marinović, Doris Radošević, Antonia Ljuban, Katarina Matović, Katarina Nenadić, a nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Ivana Bilića.

VELIKE ČESTITKE SVIMA NA OSTVARENIM REZULTATIMA, TE MEĐUSOBNOM BODRENJU I NAVIJANJU!!!

NA LIJEPI NAČIN ZAKLJUČILI SMO 2017., A SAD SVIMA ŽELIMO BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ TE SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2018. GODINU!!!