Povratak

PRVACI ŠURKOVIĆ, BRASSARD I KADETSKA ŠTAFETA

Drugi i treći dio Regionalnog prvenstva za dobne skupine seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta održao se u Splitu u subotu 08.07.

Nastupilo je 42 naših članova, a na programu su bile discipline 50 prsno, 100 delfin, 200 leđno, 200 slobodno, 50 leđno, 400 mješovito, 100 slobodno, 200 prsno, te štafete 4×50 i 4×100 mješovito.

Ostvarili smo ukupno 31 plasmana među tri najbolja u svim kategorijama, a od toga 9 puta kao prvi, 12 puta kao drugi i 10 puta kao treći.

Medalje su dodjeljivane samo kategorijama kadeta i mlađih kadeta. Pojedinačni prvaci Dalmacije i ovog puta su Michel Brassard i Mario Šurković, a najbolja je bila i ženska kadetska štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Ivana Maleš, Katarina Nenadić, Katarina Matović i Antonia Ljuban.

Kod plivača mlađi junior Michel Brassard pobjednik je u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji u disciplini 200 slobodno. Osim toga bio je drugi u disciplini 100 slobodno u mlađe juniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Mario Šurković pobjednik je disciplinama 50 leđno, 200 leđno i 100 slobodno u kadetskoj kategoriji. Osim toga, Šurković je na 200 leđno pobjedio i u mlađe juniorskoj i juniorskoj kategoriji, dok je u općoj bio drugi. Još je u disciplini 50 leđno zauzeo i treće mjesto u mlađe juniorskom uzrastu.

Junior Đivo Matović u diciplini 100 slobodno bio je treći u juniorskoj konkurenciji.

Mlađi kadet Vlaho Nenadić osvojio je broncu u disciplini 50 leđno.

U štafetnim utrkama 4×50 mješovito mlađi juniori su bili drugi (Mario Šurković, Đivo Damić, Michel Brassard, Luka Đurović).

U istoj disciplini mlađi kadeti su zauzeli treće mjesto (Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Roko Zvone, Juraj Barčot).

U disciplini 4×100 mješovito mlađi juniori su još jednom bili drugoplasirani, ovog puta u sastavu: Mario Šurković, Đivo Damić, Michel Brassard, Noa Miletić).

Kod plivačica kadetkinja Katarina Matović osvojila je dva druga mjesta i to u disciplinama 200 slobodno i 400 mješovito.

U istoj kategoriji Antonia Ljuban bila je druga na 100 slobodno, a Katarina Nenadić treća na 400 mješovito.

Ženska kadetske štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Ivana Maleš, Katarina Matović, Katarina Nenadić i Antonia Ljuban bila je najbrža u kadetskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji. U disciplini 4×50 mješovito štafeta je u istom sastavu bila druga u kadetskoj i prva u mlđe juniorskoj konkurenciji.

Od mlađih juniorki istaknule su se Doris Radošević i Adriana Marinović Doris je bila druga na 200 i treća na 100 slobodno, dok je Adriana zauzela treće mjesto na 100 delfin.

Od juniorki najuspješnija je bila Frane Miloslavić koja je u disciplini 200 slobodno zauzela drugo mjesto u juniorskoj kategoriji, te je u istoj disciplini bila treća u općoj kategoriji.

Odličan nastup imala je i Ana Lučić koja je bila trećeplasirana juniorka u disciplini 200 slobodno.

Za Jug su u Splitu nastupili i: Mihaela Hapan, Paulo Brač, Tonka Bušković, Andrija Cetinić, Bruno Damić, Nikol Đuho, Matej Marković, Nikola Pasković, Maroje Purin, Toni Šarić, Rafaela Škrabo, Zoe Tolj, Katarina Benić, Viktorija Bratičević, Bruno Đuho, Marta Lukšić, Patricija Maleš, Paula Miloslavić, Ema Najcer, Sandro Radošević, Petra Rudinović, Zita Tolj, Luka Curić, Ante Kralj.

Naši plivači i plivačice u Splitu su nastupili pod vodstvom trenera: Matiane Staničić, Ivana Bilića i Frane Ćirka.

ČESTITKE SVIMA NA ODLIČNIM REZULTATIMA, DOBROJ ATMOSFERI I UZORNOM PONAŠANJU!

Četvrti i peti dio Regionalnog prvenstva održati će se u subotu 15.07. također u Splitu.