Povratak

PRVACI DALMACIJE: MICHEL, FRANE, KATARINA, ANTONIJA I ŠTAFETE

U Splitu je u subotu 15.07 održan završni 4. i 5. dio ovogodišnjeg Ljetnog Regionalnog prvenstva, a nastupili smo s 40 članova.

Pojedinačni prvaci Dalmacije ovog puta postali su: Michel Brassard, Frane Miloslavić, Katarina Matović (400 slobodno) i Antonia Ljuban (50 slobodno). Najbolje su bile ženske kadetske štafete 4×50 i 4×100 slobodno, zatim ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno, kao i muška mlađe kadetska 4×100 slobodno.
Naši plivači su 32 puta ostvarili plasman među tri prvoplasirana, a od toga 11 puta kao prvi, 9 puta kao drugi i 12 puta kao treći. U konkurenciji ukupno 9 klubova u ekipnom poretku cijelog Regionalnog prvenstva na kraju su naši mlađi kadeti zauzeli 2. mjesto, dok su se mlađe kadetkinje plasirale na 3. mjesto.

Kod plivača mlađi junior Michel Brassard bio je najbolji u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 slobodno, a osim toga bio je drugi u disciplini 50 delfin.

Junior Đivo Matović bio je drugi u općoj i juniorskoj konkurenciji u disciplini 400 slobodno.

Mlađi kadet Vlaho Nenadić osvojio je tri medalje. Bio je drugi na 400 slobodno, te treći na 100 leđno i 200 mješovito.

U mlađekadetskoj konkurenciji broncu je osvojio i Ivan Zeko i to u disciplini 100 prsno.

U štafetnim utrkama muška mlađe kadetska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Vlaho Nenadić, Juraj Barčot, Maroje Purin i Roko Zvone bila zlatna.

U istoj kategoriji štafeta 4×50 slobodno bila je brončana, a plivali su u sastavu: Vlaho Nenadić, Juraj Barčot, Maroje Purin i Bruno Đuho.

Muške mlađe juniorske štafete 4×50 slobodno i 4×100 slobodno u sastavu: Luka Đurović, Noa Miletić, Đivo Damić i Michel Brassard bile su drugoplasirane.

Kod plivačica juniorka Frane Miloslavić pobjedila je u utrci 400 slobodno i to u općoj i juniorskoj konkurenciji.

Kadetkinja Katarina Matović pobjedila je u kadetskoj konkurenciji u disciplini 400 slobodno, dok je u mlađe juniorskoj u istoj disciplini bila treća. Osim toga osvojila je kadetske bronce u disciplinama 50 delfin i 200 mješovito.

Pobjednica je bila i kadetkinja Antonija Ljuban koje je nabrža u disiciplini 50 slobodno.

Mlađa juniorka Doris Radošević u disciplini 50 slobodno zauzela je drugo mjesto među mlađim juniorkama, te treća mjesta u juniorskoj i općoj kategoriji.

Kadetkinja Ivana Maleš bila je treća u disciplini 100 leđno, a isti plasman ostvarila je i mlađa kadetkinja Katarina Benić, u disciplini 50 slobodno.

Ženske kadetske štafete 4×50 slobodno i 4×100 slobodno bile su najbolje, a nastupile su u sastavu: Katarina Nenadić, Katarina Matović, Ivana Maleš i Antonia Ljuban. Štafeta 4×100 bila je i druga među mlađim juniorkama.

Pobjednička je bila i ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno. Nastupile su u sastavu: Doris Radošević, Vincencija Violić, Frane Miloslavić i Gracija Filipović. U općoj kategoriji bile su druge.

Plasman među tri najbolje ostvarila je i ženska mlađejuniorska štafeta 4×50 slobodno, a plivale su u satsavu: Doris Radošević, Adriana Marinović, Gracija Filipović i Nicol Đuho.

U mlađe kadetskom uzrastu svih pet dijelova Regionalnog prvenstva bodovalo se za ekipni poredak. U konkurenciji ukupno 9 klubova na kraju su Jugovi mlađi kadeti zauzeli 2. mjesto, dok su se mlađe kadetkinje plasirale na 3. mjesto. I jedni i drugi nagrađeni su peharima.

U Splitu su nastupili i: Andrija Cetinić, Bruno Damić, Matej Marković, Nikola Pasković, Paulo Brač, Toni Šarić, Marko Tevšić, Roko Sindik, Sandro Radošević, Tonka Bušković, Zoe Tolj, Ema Katarina Najcer, Marta Lukšić Paula Miloslavić, Zita Tolj, Patricija Maleš, Petra Rudinović, Viktorija Bratičević.

U petak i subotu 21. i 22.07. u Sisku se održava Kadetsko prvenstvo Hrvatske, a Jug će predstavljati 7 članova koji su ispunili norme za nastup: Mario Šurković, Noa Miletić, Antonia Ljuban, Katarina Nenadić, Katarina Matović, Ivana Maleš i Nicol Đuho.