Povratak

PK JUG DOBIO DVA NOVA TRENERA – Dubrovčani se vratili u svoj Grad

Danas su na press konferenciji Plivačkog kluba Jug službeno predstavljena dva nova trenera, odnosno jedan trener te stručna suradnica. Radi se o Frani Ćirku te Klari Šiljeg, Dubrovčanima koji su se nakon godina izbivanja iz PK Jug vratili svome klubu i Gradu.

Predsjednik PK Jug Stanko Manenica predstavio je ukratko novog trenera i stručnu suradnicu. Za Frana je rekao kako je on dijete Juga koje je s pet godina došlo na bazen. O Klari je rekao da zna malo i puno, ali da nikako ne sumnja u njenu stručnost te da je tu da pomogne u daljnjem razvoju PK Jug.

“Velika mi je čast što sam tu i što sam se vratio u Dubrovnik. Na ovom bazenu sam napravio prve plivačke metre i 13 godina sam bio njihov plivač. Bio sam kapetan u svim uzrastima”, kazao je Čirak koji je završio Kineziološki fakultet te zadnjih godina bio glavni trener u PK Barok u Varaždinu gdje je podigao razinu tog kluba. Za njegovog trenerstva tamo osvojena je i prva povijesna državna medalja.

“Vjerujem da ću i ovdje napraviti dobar posao”, poručio je novi trener.

Klara Šiljeg, nova stručna suradnica PK Juga kazala je da se ovdje osjeća kao starosjedioc i kao da samo nastavlja san. Klara je bila viceprvakinja Jugoslavije te mnogo puta državna prvakinja Hrvatske. Njena karijera je zaista bogata, pa je tako u početku radila kao pomoćna trenerica u Juga, pokrenula vaterpolo klub “zagrebačku Mladost” dok je još bila na fakultetu. 1997. godine bila je i sportski direktor u Juga. Doktorirala je na Kineziološkom fakultetu, te skupa s Franom radila u PK Barok u Varaždinu.

“Nekako se sve posložilo. Frano je moj bivši plivač, na neki način sam ga ja izgradila”, kazala je Šiljeg. Također je navela i svoj prvi cilj koji će imati kao nova stručna suradnica. “Dajmo da Jug ima dlakave plivače!”, kazala je Šiljeg. S time je poručila da će raditi na tome da PK Jug ponovno ima mušku ekipu.

Autor: Dubrovački Dnevnik