Povratak

Novo “američko” zlato Mihovila Španje (Cincinnati, 19. i 20. svibnja, 2012.)

Nakon svjetskog rekorda na 50 metara prsno i prvog mjesta na 400 metara slobodno, Mihovil Španja je nastup na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u plivanju za osobe s invaliditetom, zaključio novim zlatom. Najbolji je bio na 200 metara mješovito.

Podsjetimo, Mihovil Španja srušio je svjetski rekord prvog dana Otvorenog prvenstva SAD-a u plivanju. Najbolji hrvatski plivač s invaliditetom, u Cincinnatiju je uspio popraviti najbolje svjetsko vrijeme na 50 metara prsno i za 35 stotinki srušio dosadašnji rekord koji je bio u njegovom vlasništvu. Španja je tako postao prvi plivač u svojoj kategoriji koji je uspio probiti granicu od 38 sekundi. Novi svjetski rekord, njegov 16. u karijeri, sada glasi – 37 sekundi i 95 stotinki.

Nakon uspješnog nastupa u SAD-u, pred članom Plivačkog kluba Jug sada je zadnja provjera pred odlazak na Paraolimpijske igre u Londonu. Krajem lipnja u Berlinu će nastupiti na Svjetskom kupu gdje je prošle godine proglašen najuspješnijim plivačem u konkurenciji 400 sudionika.