Povratak

Osvrt na prvenstvo Hrvatske za sve dobne kategorije (Split, 15. – 18. ožujka, 2012.)

Ostvareno je i više nego što se planiralo! Najkraći je to rezime u nedjelju završenog prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije. Plivačice i plivači Juga u Splitu su osvojili osam medalja (pet srebra i tri bronce), a čak 16 predstavnika dubrovačkog kluba plivalo je u A finalu. U konkurenciji je bio 491 natjecatelj iz 31 kluba.

Plivački klub Jug nastupio je s 18 svojih članova i daleko najmlađim sastavom na prvenstvu (prosjek 13 godina i osam mjeseci). Nije loše podsjetiti i kako su najbolji klubovi na listi uspješnosti u Splitu sudjelovali s daleko većim brojem natjecatelja, Mladost 56, ZPK 48, Primorje 47, Medveščak 39….

-Na osnovu postavljenog plana i programa rada kojeg sam odredila na početku zimske sezone, a uz odobrenje šefa struke prof. Andreja Drobca, postigli smo da rekordan broj mladih plivača otputuje na zimsko državno prvenstvo. To nam je bio glavni cilj, a kada se još i isplivaju medalje i osam četvrtih mjesta, redom sa osobnim rekordima, zadovoljstvo je još i veće. Očito je da smo na pravom putu da se u dogledno vrijeme sa još kvalitetnijim rezultatima, približimo razini ostalih vodećih klubova. Prema broju medalja baš u najmlađim kategorijama uspjeh našeg kluba je posebno izražen – ističe Matijana Staničić, trenerica u Plivačkom klubu Jug.

OSVAJAČI MEDALJA

KADETI
Mihael Vidojević srebro 100 slobodno
Vicencija Violić bronca 100 slobodno, 200 slobodno i 200 leđno

MLAĐI JUNIORI
Maro Violić srebro 100 slobodno, 200 mješovito i 50 slobodno

MLAĐI SENIORI
Marko Limov srebro 50 prsno

NASTUP U A FINALU

Kadeti: Mihael Vidojević, Ilario Radić ,Marko Erdelez, Matej Njirić, Frane Miloslavić, Paula Garbin, Ana Lučić i Sara Knežević

Mlađi juniori: Karmen Nivić, Mia Krmek, Luka Đović

Juniori: Žana Manenica i Ivan Zovko

Još su nastupili senior Ivan Bilić i junior Mateo Arneri