Povratak

LIMOV I VIOLIĆ PRVACI HRVATSKE, SREBRO ĐOVIĆU (Rijeka, 12. – 15. srpnja, 2012.)

Plivački klub Jug ima još dva prvaka Hrvatske. Nakon što je Maro Violić osvojio naslov na 200 metara mješovito u mlađe – juniorskoj konkurenciji prvog dana natjecanja za sve dobne kategorije u Rijeci, to je isto Violić ponovio i u petak na 50 metara slobodno. Najbolji je u mlađe – juniorskoj konkurenciji, za devet stotinki brži od Riječanina Lovra Draginića, u juniorskoj konkurenciji je šesti, a u mlađe – seniorskoj – sedmi. Novi jugov prvak je i Marko Limov, zlatom se okitio na 50 metara prsno u mlađe – seniorskom uzrastu. Plivao je i u A finalu i u seniorskoj konkurenciji doplivao do šestog mjesta.

Osvajačima medalja pridružio se i Luka Đović. Mladi jugov plivač, rođen 1997. godine, osvojio je srebro na 100 metara leptir u mlađe – juniorskoj konkurenciji. Plivao je u B finalu, ostao sedmi u juniorskom uzrastu, a osmi u konkurenciji mlađih seniora.

Jugova ženska seniorska štafeta na 4×100 metara mješovito na kraju četvrta u sastavu Mia Krmek, Karmen Nivić, Žana Manenica i Vicenca Violić. Na korak do medalje ostala je Vicenca Violić, četvrta u konkurenciji kadetkinja na 200 metara leđno kao i Mihael Vidojević četvrti u kadetima na 100 metara leptir. Ilario Radić također blizu medalje na 200 metara leđno, osvojio je peto mjesto u kadetskom uzrastu.

Prvenstvo Hrvatske u plivanju u Rijeci traje do nedjelje, 15. srpnja.