Povratak

ODLIČAN START JUGAŠA NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA SVE DOBNE KATEGORIJE (RIJEKA, 12. – 15. SRPNJA, 2012.)

Maro Violić je kvalitetnim nastupom u jutarnjem programu osigurao naslov državnog prvaka u mlađe – juniorskoj konkurenciji u disciplini 200 mješovito te se plasirao u A finale gdje je osvojio 9. mjesto u općoj konkurenciji. Time je osigurao još jednu medalju i to brončanog sjaja u konkurenciji juniora, dok je u mlađim seniorima ostao peti. BRAVO MARO!

Vicencija Violić također je nakon jutarnjeg dijela programa postala viceprvakinja države u disciplini 200 slobodno u kategoriji kadeta. Ženska seniorska štafeta 4×200 slobodno osvojila je 3.mjesto! Nastupila je u sastavu: Žana Manenica, Mia Krmek, Karmen Nivić i Vicencija Violić.

Četvrtak je bio rezerviran i za najzahtjevniju štafetu 4×200 slobodno. Muška seniorska štafeta u sastavu Ivan Bilić, Bruno Oberan, Marko Limov, Maro Violić osvojila je 5. mjesto u državi. Muška juniorska štafeta u sastavu Maro Violić, Bruno Oberan, Luka Đović, Ivan Zovko osvojila je 4. mjesto u junioskoj kategoriji. Mlađi juniori u sastavu Mako Erdelez, Ilario Radić, Luka Đović, Mihael Vidojević osvojili su 7. mjesto u svojoj kategoriji. Kadetkinje u sastavu Vicencija Violić, Sara Knežević, Frane Miloslavić, Paula Garbin odlične četvrte u kategoriji kadeta.

U pojedinačnoj konkurenciji Mihael Vidojević osvojio je 4. mjesto u disciplini 200 slobodno i 6. mjesto u disciplini 200 mješovito u kategoriji kadeta, u A finalu kategorije kadeta plivao je i Ilario Radić te osvojio 8. mjesto u disciplini 200 mješovito. Karmen Nivić osvojila je 6. mjesto u disciplini 200 slobodno i 7. mjesto u disciplini 800 slobodno u kategoriji mlađih juniorki, a u kategoriji juniorki osvojila je 10. mjesto u disciplini 800 slobodno.

Na prvenstvu Hrvatske u Rijeci nastupa 16 članova Plivačkog kluba Jug. To su: Ivan Bilić, Marko Limov, Bruno Oberan, Ivan Zovko, Žana Manenica, Maro Violić, Luka Đović, Karmen Nivić, Mia Krmek, Mihael Vidojević, Ilario Radić, Marko Erdelez, Sara Knežević, Paula Garbin, Vicencia Violić i Frane Miloslavić.