Povratak

U subotu bez medalja, ali s osam nastupa u finalu (Rijeka, 12. – 15. srpnja, 2012.)

U subotu ništa od medalja, ali uspjeh je i nastup u finalu. A Plivački klub Jug je trećeg dana prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije (12. – 15. srpnja) sudjelovao u osam finala. U subotu je u Rijeci najbliži medalji bila mlađe – juniorska štafeta na 4×100 metara slobodno u sastavu Mihael Vidojević, Ilario Radić, Luka Đović i Maro Violić. U najzahtjevnijoj disciplini, onoj na 1500 metara slobodno, Karmen Nivić doplivala je do četvrtog mjesta u mlađim juniorkama, petog mjesta u konkurenciji juniorki, sedma je u mlađe – seniorskom uzrastu, a osma u seniorkama.

Vrijedi naglasiti i dva šesta mjesta u seniorskim štafetama na 4×100 metara slobodno. Cure u sastavu Mia Krmek, Žana Manenica, Vicenca Violić i Karmen Nivić, a mladići (Ivan Zovko, Ivan Bilić, Bruno Oberan i Marko Limov).

Juniori su također šesti u štafeti 4×100 metara slobodno (Maro Violić, Bruno Oberan, Ivan Zovko i Mihael Vidojević) kao i ženska kadetska štafeta (Frane Miloslavić, Paula Garbin, Sara Knežević i Vicenca Violić).

Bruno Oberan osvojio je sedmo mjesto u juniorskoj konkurenciji na 50 metara leđno, a 10. je u mlađim seniorima. U finalu je još plivao i kadet Marko Erdelez, osmi na 100 prsno.