Povratak

Jedno je jasno pred PH u Splitu, čak 12 jugovih plivača i plivačica konkurira za medalje

Još se nisu ni slegli dojmovi nakon nastupa na dva dijela Regionalnog prvenstva Hrvatske, a pred jugašicama i jugašima je najvažniji događaj u godini. Split je od 15. do 18. ožujka domaćin prvenstvu Hrvatske za sve dobne kategorije.

Veseli činjenica kako su u različitim kategorijama mjesto među osam najboljih, pronašli i predstavnici Plivačkog kluba Jug. U kadetskoj konkurenciji blizu medalje trebali bi biti Vicencija Violić, Ilario Radić i Mihael Vidojević, a isto se može reći za nastup Mara Violića u mlađim juniorima.

Odlaskom Sanje Jovanović i Ane Matković očekivano «pate» rezultati u uzrastu mlađih seniora i seniora. Najveće jugove uzdanice pred prvenstvo u Splitu svakako su Marko Limov (mlađi senior) i Ivan Bilić (senior).

Među prvih 16 u svojim kategorijama i uzrastima nalazi se još šest članova našeg kluba. U kadetima riječ je o Pauli Garbin i Frani Miloslavić, u mlađim juniorima o Karmen Nivić i Luki Đoviću, a u juniorima – Žana Manenica i Ivan Zovko.

-Završene su kvalifikacije u svim regijama u Hrvatskoj za državno prvenstvo svih dobnih kategorija koje će se održati u Splitu. Možemo najaviti uzbudljive utrke, jer već sada na poredak listi vidimo plasmane naših plivača i plivačica. Biti među prvih osam otvara mogućnost borbe za medalje, dok od plivačica i plivača među prvih 16, očekujemo borbu za A ili B finale – objašnjava Matijana Staničić, trenerica u Plivačkom klubu Jug.

I prije početka Regionalnog prvenstva Hrvatske iz kluba se nekoliko puta isticalo kako će ovo natjecanje biti odlična prilika i za najmlađe članove Plivačkog kluba Jug.

-Točno, veseli činjenica da će pored standardnih starijih plivača i plivačica, u odnosu na 2011. godinu, za klub na Zimskom državnom prvenstvu u 2012., nastupiti veći broj upravo najmlađe kategorije – kadeti. To nam je i bio jedan od ciljeva u Novoj godini uz napredak u osobnim rekordima starijih plivača i plivačica – zaključila je trenerica Staničić.