Povratak

Regionalno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete (Zadar, 3. i 4. ožujka 2012.)

Marko Erdelez najuspješniji je jugaš na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete. Erdelez, član Plivačkog kluba Jug, osvojio je jednu zlatnu, četiri srebrene i jednu brončanu medalju. Zlatom se okitio na 100 metara prsno, drugoplasirani bio na 100 metara slobodno, 100 mješovito, 50 prsno i 50 slobodno, dok je do bronce došao u štafeti 4×50 metara mješovito. U štafeti su još bili i Marko Žuvela, Dominik Duždević i Luka Kirigin. Plivački klub Jug ukupno je osvojio 10 medalja (jedno zlato, pet srebra i četiri bronce)

Na Regionalnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i kadete (plivačice 2002. godište i mlađe te plivači 2000. godište i mlađi) nastupilo je 25 predstavnika našeg kluba. Uspješna je bila i jugova plivačica Adriana Marinović koja je postala viceprvakinja Dalmacije osvajanjem drugog mjesta na 100 delfin.

-Treba naglasiti kako je na natjecanju nastupilo samo pet plivačica i plivača koji su izlazno godište mlađih kadeta, ostali su mlađi. Veseli činjenica da su svi popravili svoje osobne rekorde i odlično plivali, iako su se mnogi po prvi put susreli sa nekim disciplinama. Iz kluba možemo reći da smo ponosni na sve njih i da im još jednom čestitamo – objašnjava Andrej Drobac, glavni trener u Plivačkom klubu Jug.

Čestitke uz mlade plivačice i plivače zaslužuju i njihovi treneri. U Zadru su bili Gordana Kostić i Andrej Drobac.