Povratak

ERDELEZU NOVE MEDALJE, PLIVAČICAMA BRONCA U ŠTAFETI (Regionalno mlađe – kadetsko prvenstvo u Splitu, 21. i 22. srpnja, 2012.)

Plivački klub Jug nastavlja s medaljama na dvodnevnom Regionalnom prvenstvu Hrvatske za mlađe – kadetski uzrast. Nakon što je Marko Erdelez u subotu osvojio zlato na 100 prsno, a ženska štafeta broncu na 4×100 metara slobodno (Mihaela Đuho, Doris Radošević, Gracia Filipović i Adriana Marinović), nedjeljno prijepodne donijelo je nove radosti. Marko Erdelez je drugi na 100 metara slobodno i 200 metara mješovito dok je jugova štafeta na 4×50 metara slobodno – brončana (Adriana Marinović, Mihaela Đuho, Doris Radošević i Gracia Filipović). Jug 2 je u finalu zauzeo osmo mjesto (Mihaela Hapan, Ivana Maleš, Petra Čikato i Nikol Đuho).

Marko Žuvela osvojio je četvrto mjesto na 50 metara leđno, a u konkurenciji plivačica, Adriana Marinović – peta. Marinović je doplivala do petog mjesta i na 100 metara slobodno, a Mihaela Đuho je sedma. Đuho na kraju sedma i na 200 metara mješovito. Plivači peti u štafeti na 4×50 metara slobodno (Marko Erdelez, Luka Kirigin, Marko Žuvela i Filip Zalović).

Što se ukupnog poretka tiče, jugaši su trenutno četvrti u konkurenciji devet klubova s osvojenih 183 boda dok su jugašice još i bolje – treće. U konkurenciji devet klubova imaju – 295 bodova.

U Splitu za PK Jug nastupaju: Petar Alamat, Duje Čamo, Dominik Duždević, Luka Đurović, Marko Erdelez, Đino Fillipi, Boris Ivaniš, Luka Kirigin, Martin Kuzman, Ante Matijević, Đivo Matović, Ilar Savinović, Filip Zalović, Marko Žuvela, Petra Čikato, Mihaela Đuho, Nikol Đuho, Gracija Filipović, Iris Fillipi, Mihaela Hapan, Ivana Maleš, Adriana Marinović, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Doris Radošević i Rafaela Škrabo.