Povratak

ERDELEZ PRVAK DALMACIJE, BRONCA JUGAŠICAMA (Regionalno mlađe – kadetsko prvenstvo u Splitu, 21. i 22. srpnja, 2012.)

Marko Erdelez prvak je Dalmacije na 100 metara prsno. Prvog dana Regionalnog prvenstva Hrvatske za mlađe – kadetski uzrast, Plivački klub Jug je osvojio medalju i u ženskoj štafeti na 4×100 metara slobodno. Tako su u Splitu do bronce doplivale Mihaela Đuho, Doris Radošević, Gracia Filipović i Adriana Marinović. U istoj disciplini Jug 2 je na kraju osmi u sastavu Mihaela Hapan, Ivana Maleš, Petra Čikato i Katarina Matović.

Na korak do još jednog odličja Marko Erdelez je ostao na 50 metara leptir, a Adrianu Marinović je 71 stotinka dijelila do medalje na 50 metara leptir. Na kraju – peta. Jugova štafeta na 4×100 metara slobodno osvojila je šesto mjesto u sastavu Marko Erdelez, Marko Žuvela, Boris Ivaniš i Luka Kirigin.

Adriana Marinović je sedma na 400 metara slobodno dok je Mihaela Đuho osvojila osmo mjesto na 400 slobodno, ali i na 100 metara prsno.

Regionalno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje (plivačice rođene 2002. godine i mlađe) i mlađe kadete (plivači rođeni 2000. godine i mlađi) završava u nedjelju. Treći i posljednji dio dvodnevnog programa počinje u 17 sati.