Povratak

NOVI NASLOV ZA ERDELEZA, UKUPNO ŠEST MEDALJA U NEDJELJU (Regionalno mlađe – kadetsko prvenstvo u Splitu, 21. i 22. srpnja, 2012.)

S dva zlata, tri srebra i jednom broncom obilježio je dvodnevno Regionalno prvenstvo Hrvatske za mlađe – kadetski uzrast. Marko Erdelez je u nedjelju u Splitu postao prvak Dalmacije na 50 metara prsno, drugi je na 50 metara slobodno, a odličan dan zaključio je broncom u štafeti 4×50 metara mješovito.

Nisu to jedine jugove medalje posljednjeg dana prvenstva. Adriana Marinović doplivala je do bronce na 50 metara slobodno, Mihaela Đuho je treća na 100 metara leđno dok su brončanu medalju osvojile muška (Marko Žuvela, Luka Kirigin, Marko Erdelez i Filip Zalović) i ženska štafeta (Doris Radošević, Mihaela Đuho, Adriana Marinović i Gracia Filipović) na 4×50 metara mješovito.

Adrianu Marinović je samo 38 stotinki dijelilo do bronce na 100 metara leptir, na kraju – peta. U istoj disciplini Mihaela Đuho je osvojila sedmo mjesto. Doris Radošević zauzela je peto mjesto na 50 metara slobodno, Gracia Filipović je sedma na 100 metara leđno, a Marko Žuvela osmi na 100 metara leđno.

U Splitu su za Plivački klub Jug nastupili: Petar Alamat, Duje Čamo, Dominik Duždević, Luka Đurović, Marko Erdelez, Đino Fillipi, Boris Ivaniš, Luka Kirigin, Martin Kuzman, Ante Matijević, Đivo Matović, Ilar Savinović, Filip Zalović, Marko Žuvela, Petra Čikato, Mihaela Đuho, Nikol Đuho, Gracija Filipović, Iris Fillipi, Mihaela Hapan, Ivana Maleš, Adriana Marinović, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Doris Radošević i Rafaela Škrabo pod vodstvom trenerice Gordane Kostić i trenera Andreja Drobca.