Povratak

12 A finala na Zlatnom medvjedu

U Zagrebu se 09. i 10. lipnja održao Zlatni medvjed koji je 6. ovogodišnji miting iz HPS grand prix serije. Nastupilo je ukupno 267 natjecatelja iz 33 kluba iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Srbije. U jutarnjim dijelovima plivale su se kvalifikacije, a u popodnevnim finala. Medalje su dodjeljivane samo u apsolutnoj kategoriji.

Na natjecanju su nastupili i naši članovi: Michel Brassard, Mario Šurković, Ana Lučić, Gracia Filipović i Adriana Marinović pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Naši plivači ostvarili su ukupno dvanaest plasmana u A finala.

Najbolji plasman ostvario je mlađi junior Mario Šurković koji je korako do postolja ostao u disciplini 200 mješovito u kojoj je bio 4. Osim toga nastupio je u A finalu discipline 100 leđno u kojoj je bio 10.

Mlađi junior Michel Brassard nastupio je u tri A finala, a najbolje se plasirao u disciplini 400 slobodno u kojoj je bio 5. Osim toga bio je 6. u disciplini 200 slobodno i 8. na 1500 slobodno.

Od plivačica najbolji plasman ostvarila je juniorka Adriana Marinović koja je bila 6. u disciplini 100 delfin. Osim toga nastupila je u A finalima i na 200 delfin te 50 delfin.

Juniorka Ana Lučić nastupila je u dva A finala- na 200 slobodno u kojoj je bila 7. i 400 slobodno gdje je zauzela 8.mjesto.

Juniorka Gracija Filipović plasirala se u A finala disciplina 200 leđno i 50 ĺeđno u kojima je zauzela 9. odnosno 10. mjesto.

Čestitke našim članovima na ostvarenim rezultatima!