Povratak

ZLATNI ORLANDO 2022.

Natjecanje „Zlatni Orlando“ održati će se u subotu i nedjelju 11. i 12.06.2022. Natjecanje je licencirano od strane HPS-a, uvršteno u HPS-ov kalendar natjecanja, te u potpunosti odgovara zahtjevanim FINA pravilima provedbe natjecanja.

Prema prijavnoj listi nastup je potvrdilo 257 natjecatelja iz 36 ekipa iz 7 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Azerbajdžana.

Gledateljima je dozvoljen ulazak.

Natjecatelji su razvrstani u 3 dobne kategorija: A- seniori, B-juniori, C- ml. juniori, Natjecanje će se održati u ukupno 16 pojedinačnih disciplina u muškoj i isto toliko disciplina u ženskoj kategoriji. Svi pobjednici utrka u svim kategorijama biti će nagrađeni medaljama. Ukupni pobjednici po kategorijama A, B, C u muškoj i ženskoj konkurenciji biti će novčano nagrađeni.

I ove godine sudjelovanje su potvrdili neki od najjačih imena europskog plivanja, među kojima će mušku konkurenciju predvoditi olimpijac, svjetski rekorder i europski prvak Szebastian Szabo, a žensku višestruka olimpijka i osvajačica svjetskih i europskih medalja Zsuzsanna Jakabos.

  1. dio počinje u subotu 11.06. u 16.00h (svečano otvaranje u 15.50h)
  2. dio počinje u nedjelju 12.06. u 11.00h

 

PRIJAVNA LISTA (ENTRY LIST) i REZULTATI (RESULTS) dostupni su na: https://www.hrvatski-plivacki-savez.hr/vijesti/zlatni-orlando-2022

 

 

DOBRODOŠLI!!!  WELCOME!!!