Povratak

USPJEŠNO ZAVRŠEN ZLATNI ORLANDO

U subotu i nedjelju 14. i 15.05.2016. bili smo domaćini plivačkog mitinga Zlatni Orlando.

Na ovogodišnjem izdanju mitinga nastupilo je 367 natjecatelja iz 25 klubova iz Albanije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Jug je predstavljalo ukupno 84 natjecatelja, od kojih 54 muških i 30 ženskih.

U tri dijela natjecanja na programu je bilo 16 pojedinačnih disciplina, a natjecatelji su bili razvrstani u pet uzrasnih kategorija: A (seniori), B (juniori), C (mlađi juniori), D (kadeti), E (mlađi kadeti).

Osvojili smo ukupno 47 medalja od kojih 14 zlatnih, 17 srebrenih i 16 brončanih.

U B kategoriji najuspješniji naš plivač bio je Mihael Vidojević sa osvojenih šest odličja, od kojih četiri zlatne i dvije srebrene. Zlata je osvojio u disciplinama 50 slobodno i 100 slobodno, 100 leđno, 100 delfin, dok je srebreni bio na 50 i 200 leđno.

Od plivačica u B kategoriji najuspješnija je bila Frane Miloslavić koja je osvojila dva zlata, srebro i broncu. Zlatna je bila na 400 i 800 slobodno, srebro je osvojila na 400 mješovito, a broncu na 200 slobodno.

Ana Lučić u B kategoriji doplivala je do dvije medalje. Srebrena je bila na 400 slobodno, dok je na dvostruko dužoj dionici bila brončana.

U istoj kategoriji Paula Garbin osvojila je dvije bronce, na 200 mješovito i 200 leđno.

U C kategoriji najuspješniji Jugaš bio je Đivo Matović. Osvojio je dva zlata i srebro. Zlatni je bio na 200 i 400 slobodno, a srebreni na 50 leđno.

Filip Zalović u istoj je kategoriji doplivao do dvije brončane medalje, na 200 prsno i 200 mješovito.

U D kategoriji rezultatima se posebno istaknuo Mario Šurković. Osvojio je šest odličja, od kojih dva zlata, tri srebra i broncu. Zlatni je bio na 200 i 400 slobodno, srebreni u disciplinama 100 i 200 slobodno, te 200 leđno, a još je bio i brončani na 100 leđno.

Đivo Damić bio je zlatni u disciplini 1500 slobodno.

Dominik Duždević osvojio tri srebra i broncu. Srebreni je bio u disciplinama 50, 100 i 200 prsno te brončani u disciplini 50 slobodno.

Luka Đurović bio je srebreni u disciplini 400 mješovito.

Kod plivačica najuspješnija u D kategoriji bila je Katarina Matović koja je osvojila zlato na 800 slobodno, srebro na 400 slobodno, te broncu na 200 slobodno i 200 mješovito.

Ivana Maleš osvojila je srebro na 50 leđno, te bronce na 100 i 200 leđno.

U E kategoriji istaknuo se Marko Baletin osvojivši dva zlata, tri srebra i broncu. Zlatni je bio u disciplinama 50 delfin i 50 prsno, srebreni na 50 i 100 leđno te 100 prsno, a broncu je osvojio u utrci 100 delfin.

Ivan Zeko bio je brončani na 100 prsno.

Najbolja plivačica u E kategoriji bila je Katarina Benić sa osvojene dvije bronce u disciplinama 50 slobodno i 50 delfin.

Na Zlatnom Orlandu boje Juga branili su i: Bruno Maleš, Noa Miletić, Antun Kljunak, Leon Zekić, Bruno Đuho, Juraj Barčot, Sandro Radošević, Vlaho Nenadić, Maroje Purin, Nikola Benić, Andrija Cetinić, Lukas Perović, Stjepan Brajović, Paulo Brać, Zvonimir Miloglav, Roko Zvone, Toni Šarić, Dino Ovčina, Maro Šušić, Bruno Damić, Ivo Đuratović, Robert Simon Chiddenton, Lukša Tešanović, David Antonio Bubica, Filip Miletić, Lovro Brać, Marin Zeko, Tino Savinović, Maroje Lukić, Damir Zubčević, Lukša Krstulović, Ivan Babić, Marko Vuletić, Antonio Lučić, Lovro Stanković, Luka Curić, Luka Lonza, Tibor Malkić, Antoan Špilar, Roko Sindik, Luka Škopljaković, Roko Bogdanović, Marko Tevšić, Niko Jerinić, Ivan Radić, Mihaela Đuho, Adriana Marinović, Gracija Filipović, Doris Radošević, Mihaela Hapan, Nikol Đuho, Katarina Nenadić, Rafaela Škrabo, Antonia Ljuban, Antonia Šurković, Elza Filipović, Ives Njavro, Tonka Bušković, Marta Lukšić, Viktorija Bratičević, Paula Miloslavić, Patricia Maleš, Zita Tolj, Mara Moretti, Manuela Karač, Zoe Tolj, Petra Rudinović, Ema Katarina Najcer i Tara Malkić.

LIJEPO JE ŠTO SMO NASTUPILI U OVAKO VELIKOM BROJU. ČESTITKE SVIM PLIVAČIMA NA NASTUPIMA I OSTVARENIM REZULTATIMA!!!
HVALA SUCIMA I SVIMA KOJI SU POMOGLI OKO ORGANIZACIJE MITINGA.

Na sljedećem natjecanju nastupiti ćemo sredinom lipnja.

REZULTATI ORLANDA DOSTUPNI SU NA: http://www.hrvatski-plivacki-savez.hr/Sadrzaj/Home.php?id=Hom&lang=Hrv

GALERIJE SLIKA MOGU SE VIDJETI NA: https://www.facebook.com/pkjug1923