Povratak

Uspješno održan Zlatni Orlando: Barčot oborio apsolutni rekord

U Dubrovniku na bazenu u Gružu u subotu i nedjelju 11. i 12.05. održao se tradicionalni međunarodni miting “Zlatni Orlando” koji je okupio 334 natjecatelja iz 43 kluba iz 9 zemalja: Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Sj.Makedonije, Albanije, Kosova, Njemačke. Miting je bio kvalifikacijski za OI Pariz.

 

PK Jug nastupio je s ukupno 55 plivača i plivačica, a osvojili smo ukupno 17 medalja od kojih su 3 zlatne, 8 srebrenih i 6 brončanih.

 

Najuspješniji predstavnik Juga bio je Juraj Barčot koji je osvojio 2 zlata u A kategoriji, te je oborio 15 godina star apsolutni državni rekord Hrvatske u disciplini 400 mješovito.

Zlatom se okitio i Vlaho Nenadić u B kategoriji.

 

Evo i svih osvajača medalja po danima:

 

Prvog dana Zlatnog Orlanda naši predstavnici osvojili su ukupno 9 medalja od kojih 2 zlatnih, 5 srebrenih i 2 brončanih.

 

50 prsno, C kategorija: 2. Ivan Franić (Jug), 400 mješovito, A kategorija: 1. Juraj Barčot (Jug, 4:20.70 – apsolutni i mlađe seniorski rekord Hrvatske), 3. Bruno Tošović (Jug), B kategorija: 2. Bruno Tošović (Jug), 100 slobodno, A kategorija: 2. Lara Šurković (Jug), C kategorija: 2. Lara Šurković (Jug), 100 slobodno, A kategorija: 2. Vlaho Nenadić (Jug), B kategorija: 1. Vlaho Nenadić (Jug), 200 prsno, A kategorija: 3. Andrej Stojanovski (Jug)

 

Drugi dan Zlatnog Orlanda osvojili smo ukupno 8 medalja od kojih 1 zlatna, 3 srebrene i 4 brončane.

 

50 leđno, A kategorija: 3. Andrej Stojanovski (Jug), 100 prsno, C kategorija: 3. Đivo Baletin (Jug), 50 slobodno, A kategorija: 2. Lara Šurković (Jug), C kategorija: 2. Lara Šurković (Jug), B kategorija: 2. Vlaho Nenadić (Jug), C kategorija: 3. Ivan Franić (Jug), 200 mješovito: 1. Juraj Barčot (Jug), B kategorija: 3. Bruno Tošović (Jug).

 

 

U kategoriji A ukupni pobjednici su : Lana Pudar iz Orke Mostar i Marin Mogić iz zagrebačke Mladosti.

 

U kategoriji B najuspješniji su na dubrovačkom mitingu, koji je zsuzeo mjesto u kalendaru svjetske plivačke organizacije, bili Iman Avdić iz Sport Timea i Maro Miknić iz riječke Nevere (Jugaš Vlaho Nenadić je bio treći).

 

U kategoriji C glavne nagrade su ponijeli Zerina Vrabac (Sport Time) i Mađar Oliver Papai (Gyori Uszo SE).

 

Čestitke svima!!!