Povratak

Ukupno 29 plivatonaca nastupilo u Splitu: Lara, Ivan i Bartol osvajači odličja

Naši najmlađi natjecatelji nastupili su u srijedu 20.06. u Splitu na Plivatonu Regije 1, odnosno Prvenstvu Dalmacije. Mogućnost nastupa su imale plivačice rođene 2009. i mlađe, te plivači rođeni 2008. i mlađi. Nastupilo je ukupno 208 natjecatelja iz 10 klubova.

Naš klub predstavljalo je 29 članova: Đivo Baletin, Ana Benić, Tomislav Bolfek, Maroje Bosnić, Đivo Brčić, Luka Damjanović, Damjan Di Leo, Ivan Franić, Gabriel Gudelj, Luka Gverović, Antonio Kulušić, Josip Luetić, Maris Maleš, Nikša Milković, Jakov Parlov, Maja Perak, Petar Polanda, Frano Pavlić, Nina Perušina, Vito Piantanida, Josip Plečaš, Josipa Rašić, Ana Šaravanja, Bartol Šiljeg, Lara Šurković, Karmen Tapalović, Vincent Vierda, Antea Vojinić, Lovro Zvono.

Osvojili smo 4 medalje od kojih dva srebra i dvije bronce. Na postolje su se penjali: Lara Šurković, Ivan Franić i Bartol Šiljeg.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija naša predstavnica bila je Lara Šurković koja je osvojila dvije medalje. Srebrena je bila u disciplini 50 delfin, te brončana u disciplini 100 slobodno. Osim Lare, u konkurenciji plivačica plasmane među 8 najboljih ostvarila je Maja Perak koja je zauzela 7. mjesto na 50 leđno, te 8. na 50 slobodno. Ana Benić bila je 7. na 50 prsno.

Najuspješniji predstavnici i osvajači medalja u muškoj konkurenciji bili su: Ivan Franić i Bartol Šiljeg. Ivan Franić je osvojio srbrenu medalju u disciplini 50 prsno, dok je Bartol Šiljeg u istoj disciplini bio brončani. Ivan je još bio 7. u disciplini 50 slobodno, a plasman među 8 ostvario je i Lovro Zvono koji je bio 6. na 50 delfin.

Ženska štafeta 4×50 slobodno zauzela je 4. mjesto od 10 ekipa, a muška štafeta 4×50 slobodno bila je 6. od 24 prijavljene ekipe.

Naši početnici u Splitu su nastupili pod vodstvom trenera Joška Turka, Gordane Ratković i Pamele Garvan.

ISKRENE ČESTITKE SVIMA NA USPJEŠNIM NASTUPIMA I UZORNOM PONAŠANJU U SPLITU!!!