Povratak

U NEDJELJU NOVIH 16 ODLIČJA (Split, 2. i 3. ožujka, 2013.)

Plivački klub Jug osvojio je ukupno 26 medalja na prvom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije. Na dvodnevnom natjecanju u Splitu, jugašice i jugaši su u subotu došli do 10 odličja, a u nedjelju s novih 16 medalja još jednom potvrdili dobar rad u klubu.

Drugog dana natjecanja ponovno je odlična bila mlada Frane Miloslavić. Osvojila je zlato u konkurenciji kadetkinja na 200 metara prsno, ali i na 800 metara slobodno. Uz to je i srebrena na 200 metara prsno u uzrastu mlađih juniorki i na 200 metara mješovito u konkurenciji kadetkinja. Nastup u Spliotu zaključila je zlatom u kadetskoj štafeti 4×200 metara slobodno i broncom u mlađe-juniorskoj štafeti 4×200 metara slobodno. Bravo Frane!

Žana Manenica je nakon subotnjeg srebra na 100 metara slobodno, u nedjelju bila druga i na 50 metara slobodno u juniorskom uzrastu. Seniorsku broncu osvojio je Marko Limov na 200 metara prsno, a Maro Violić je prvak Dalmacije na 200 metara mješovito u konkurenciji juniora, ali je i drugi u seniorima na 200 metara mješovito te drugi u juniorima na 50 metara slobodno. Luka Đović je osvojio drugo mjesto na 200 metara leptir u konkurenciji mlađih juniora, a Miahel Vidojević je treći junior na 200 metara mješovito.

Vrijedi izdvojiti i brončano odličje Paule Garbin u konkurenciji kadetkinja na 800 metara slobodno kao i broncu Mihaela Vidojevića (200 metara mješovito – juniori) te Vicencije Violić (100 metara leđno – mlađe juniorke). Brončana je i štafeta na 4×200 metara slobodno u sastavu Frane Miloslavić, Paula Garbin, Ana Lučić i Marija Majić.

U Splitu su za PK Jug nastupili: Ivan Bilić, Bartol Braica, Đivo Dragić, Luka Đović, Mihaela Đuho, Gracija Filipović, Paula Garbin, Mihaela Hapan, Martin Kuzman, Marko Limov, Ana Lučić, Marija Majić, Mihovil Mamić, Žana Manenica, Adriana Marinović, Đivo Matović, Frane Miloslavić, Nikoleta Mišić, Ilario Radić, Mihael Vidojević, Ernest Vierda, Maro Violić, Ivan Zovko i Vicencija Violić. Uz Boruta Petrića u Splitu su bila još dva trenera – Andrej Drobac i Joško Turk.

Drugi dio natjecanja na rasporedu je u Splitu 9. i 10. ožujka.