Povratak

DESET MEDALJA PRVOG DANA REGIONALNOG PRVENSTVA (Split, 2. i 3. ožujka, 2013.)

Plivačice i plivači Juga osvojili su 10 medalja prvog dana Regionalnog prvenstva Hrvatske koje se održava u Splitu. Na natjecanju za sve dobne kategorije u Poljudu, zlatom se okitio Marko Limov u seniorskoj konkurenciji na 50 metara prsno, kadetkinja Frane Miloslavić na 400 metara mješovito i kadetska štafeta na 4×100 metara mješovito u sastavu Ana Lučić, Frane Miloslavić, Adriana Marinović i Paula Garbin.

Do srebra je došao senior Ivan Bilić koji je u direktnom ogledu s Markom Limovom na 50 metara prsno, ostao “kratak” za 20 stotinki. Žana Manenica odlična na 100 metara slobodno, osvojila je drugo mjesto u svome juniorskom uzrastu. Maro Violić je drugi junior u Splitu na 100 metara slobodno, a medalju srebrenog sjaja zaslužila je i Frane Miloslavić na 400 metara mješovito u konkurenciji mlađih juniorki.

Plivački klub Jug osvojio je i tri brončana odličja. Za to su se pobrinule štafete na 4×100 mješovito, treći su juniori (Ilario Radić, Mihael Vidojević, Luka Đović i Maro Violić) i mlađe juniorke (Ana Lučić, Frane Miloslavić, Adriana Marinović i Paula Garbin). Maro Violić je trećeplasirani u seniorskoj konkurenciji na 100 metara slobodno.

Prvi dio Regionalnog prvenstva Hrvatske završava u nedjelju prijepodne.