Povratak

Španja srušio svjetski rekord u Splitu na prvenstvu Hrvatske, ipak neće biti priznat!

Odlične vijesti dolaze iz Splita. Mihovil Španja srušio je svjetski rekord na 50 metara prsno na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom (28. – 29. travnja 2012.).

Isplivao je novi svjetski rekord, ali on nažalost neće biti priznat zato što Mihovil nije unaprijed najavio kako će pokušati srušiti rekord. Takva su pravila ali ostaje utjeha da je dokazao da je spreman za iduća natjecanja i Paraolimpijske igre.

Španja, član Plivačkog kluba Jug, u Splitu je osvojio dvije zlatne medalje. Najbrži je na 400 metara slobodno u vremenu 4:57.20, a popodne je uspjesima dodao i najsjajniju kolajnu na 50 metara prsno, Plivao je u vremenu 38 sekundi i 27 stotinki.

Croatia Open 2012. jedna je od zadnjih mogućnosti za ostvarenje normi kojima bi plivači izborili nastup na Paraolimpijskim igrama u Londonu, kao i mogućnost ostvarenja plasmana na svjetskim International Paralympic Committee (IPC) swimming tablicama.
Također, ovo je paraolimpijcima i idealno vrijeme za provjeru forme
pred nastup u Londonu za nekoliko mjeseci.

Španju na prvenstvu u Splitu još očekuje i nastup na 100 metara leđno u nedjelju prijepodne. Isplivani svjetski rekord najbolja je najava za Otvoreno prvenstvo SAD-a (Cincinnati) i Svjetski kup u Njemačkoj (Berlin). Naravno, glavno ovogodišnje natjecanje su Paraolimpijske igre u Londonu.

BRAVO MAJSTORE!