Povratak

ŠPANJA NA DOČEKU: OSTAJE MI JOŠ SVJETSKO PRVENSTVO

Lijepo i svečano, kako i dolikuje povratku brončanog paraolimpijca u Dubrovnik. Mihovila Španju u Čilipima, a kasnije i na Stradunu, dočekali su najbliži, obitelj i prijatelji, ali i brojni navijači. Uz harmoniku njegovih Pilara nije nedostajalo pjesme i veselja. Došli su i brojni jugaši, kolege iz Plivačkog kluba Jug, ali i predstavnici Grada, Županije, Dubrovačkog saveza športova, ali i Zajednice športa Dubrovačko – neretvanske županije.

Svi su željeli još jednom čestitati dubrovačkom plivaču na novom uspjehu na Paraolimpijskim igrama i osvajanju bronce na 100 metara leđno. A festa se nakon toga nastavila i na Stradunu nakon što je veselo društvo uplovilo u Porat brodom iz Cavtata.
Prijatelji su nestrpljivo čekali, sve je bilo spremno za nastavak slavlja, ali Miho je spremno pojasnio i određene nedoumice oko kraja svoje karijere.

-Završio sam priču što se tiče Paraolimijskih igara. To je gotovo i to sam već davno odlučio. Ima sada dosta vremena za odmor i odluku trijezne glave, ali mislim da u Londonu nije bila moja posljednja utrka u karijeri. Četiri Paraolimpijske igre i četiri paraolimpijske medalje, a uz sve to i četiri finala u Londonu, dosta je bilo što se toga tiče. Pokazao sam kako sam među najboljima u svijetu, slijedi malo duži godišnji odmor i odluku što napraviti u 2013. godini. Jako je daleko Svjetsko prvenstvo za gotovo godinu dana i o tome ne želim još razmišljati. Kada podvučem crtu, moram biti jako zadovoljan. U London sam otišao po medalju, i s medaljom se i vratio – dodao je Španja, a onda je vrijeme za razgovor stvarno isteklo.