Povratak

PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE U 25M BAZENIMA

Od petka, 27. veljače do nedjelje 01. ožujka na poljudskim bazenima je održano juniorsko prvenstvo Hrvatske u kratkim bazenima. Jug je, pod vodstvom trenera Matijane Staničić i Joška Turka, nastupio s šest plivača (Krešimir Krmek, Marko Limov, Marko Moretti, Toni Dobroslavić, Maro Asić i Mateo Arneri) i četiri plivačice (Mariela Brajević, Ana Matković, Nika Čupić i Kristina Vujnović).

U muškoj konkurenciji titulom prvaka Hrvatske se okitio Krešimir Krmek, u disciplini 200 m leptir, dok je u disciplini 50 m leptir uspio doplivati do srebrene medalje.
Od plivačica, juniorki, najuspješnija je bila Ana Matković, koja je državna prvakinja u dvije discipline; 100 i 200 m prsno. Osim toga srebrena je bila u disciplini 200 m mješovito, a brončana u disciplinama 50 m prsno, 100 i 400 m mješovito. Mariela Brajević je u disciplini 100 m leptir osvojila brončanu medalju. Uz ove individualne medalje plivačice Ana Matković, Mariela Brajević, Kristina Vujnović i Nika Čupić su zauzele treče mjesto i osvojile brončanu medalju u dvije štafetne utrke, 4×200 m slobodno i 4×100 m mješovito.
U konkurenciji mlađih juniorki Kristina Vujnović je osvojila tri srebrene medalje, u disciplinama 200 i 400 m slobodno i 200 m mješovito, te dvije brončane, u disciplinama 400 m mješovito i 800 m slobodno.
Na prvenstvu je ukupno nastupilo 254 plivačice i plivača iz 24 kluba. U takvoj konkurenciji plivači su zauzeli osmo mjesto a plivačice predvođene Anom Matković su druge u konkurenciji juniorki.