Povratak

Osam Jugovih medalja na državnom prvenstvu u Splitu

Proteklog tjedna od 25.-28.02. u Splitu se održavalo državno prvenstvo u plivanju, te je nastupilo 18 naših natjecatelja.

Osvajači medalja:
FRANE MILOSLAVIĆ
Srebro na 800 slobodno (juniorke), srebro na 800 slobodno (mlađe seniorke), bronca na 800 slobodno (seniorke) i srebro na 400 slobodno (juniorke)
AMINA KAJTAZ
Bronca na 100 leptir (seniorke) i bronca na 50 leptir (seniorke)
MICHEL BRASSARD
Bronca na 100 slobodno (kadeti)
ŠTAFETA 4 PUTA 100 SLOBODNO
Bronca – Michel Brassard, Mario Šurković, Dominik Duždević i Duje Čamo (kadeti)

Broj osvojenih medalja je viši od očekivanog. Nismo očekivali toliko medalja, a opet je činjenica kako smo imali nekoliko četvrtih mjesta, te nam je nedostajalo malo sportske sreće za još. To je razlog zbog kojeg sam jako sretan i nadam se da ćemo na ljetnom državnom napraviti još jedan korak naprijed – rekao je naš trener Andrej Drobac

Iako nisu među osvajačima medalja, fantastično su plivali i Mihael Vidojević, Vincencija Violić, Adriana Marinović, Đivo Matović, Ana Lučić, da ne nabrajm dalje, svi koji su putovali su bili odlični i borili se za svoj klub. Uz pojedinačne trke plivali su i štafetne te donosili klubu ekipne bodove. – dodao je trener Andrej Drobac

Ostali važnji rezultati:

Đivo Matović – 1500 slobodno osmo mjesto ml. juniori

Muška kadetska štafeta Juga 4 puta 200 slobodno (Mario Šurković, Dominik Duždević, Michel Brassard i Duje Čamo) četvrto mjesto.
Ženska kadetska je zauzela sedmo mjesto (Antonia Ljuban, Katarina Matović, Nicol Đuho i Ivana Maleš)
Michel Brassard je bio osmi na 100 leptir i 400 slobodno, a plasman među deset najboljih ostvario je i Mario Šurković deveti na 400 slobodno.
Adriana Marinović je na 100 leptir peta u mlađe juniorskoj konkurenciji.
Vincencija Violić je sedma u juniorskoj konkurenciji na 50 leđno.
Štafeta 4 puta 200 slobodno u sastavu Frane Miloslavić, Amina Kajtaz, Vicencia Violić i Ana Lučić je četvrta u seniorskoj konkurenciji, sedmo mjesto ženske štafete Juga 4 puta 200 slobodno u juniorskoj konkurenciji (Ana Lučić, Vicencia Violić, Frane Miloslavić i Adriana Marinović).

Michel Brassard je bio četvrti u disciplini 200 metara slobodno.
Štafeta 4 puta 100 slobodno u juniorskoj konkurenciji je osma (Frane Miloslavić, Vicencia Violić, Ana Lučić i Adriana Marinović), a sedma je štafeta kadetkinja 4 puta 100 slodobno (Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban i Ivana Maleš).
Seniorska štafeta Juga ( Amina Kajtaz, Ana Lučić, Vicencia Violić i Frane Miloslavić) 4 puta 100 slobodno peto mjesto.
Mihael Vidojević četvrti u ml. seniorima, i juniorima na 50 slobodno.

Kadetska štafeta plivača je osvojila četvrto mjesto na 4 puta 100 mješovito (Mario Šurković, Dominik Duždević, Michel Brassard i Duje Čamo).
Kadetska štafeta plivačica 4 puta 100 mješovito (Nicol Đuho, Katarina Nenadić, Katarina Matović i Ivana Maleš) je osma. Ivana Maleš na 100 leđno je osma, dok je u istoj disciplini Mario Šurković deveti kadet.
Frane Miloslavić je ostala četvrta je u svojoj, juniorskoj konkurenciji te isto tako četvrta u mlađe seniorskoj, a osma u općoj, seniorskoj konkurenciji u disciplini 400 metara mješovito.
Adriana Marinović je četvrtog dana prvenstva ostala osma u konkurenciji mlađih juniorki u disciplini 100 metara slobodno, kao i Mihael Vidojević na 50 metara leptir u juniorskoj konkurenciji.
Štafeta 4 puta 100 mješovito mlađih juniorki je također osma u svojoj konkurenciji (Ivana Maleš, Katarina Nenadić, Adriana Marinović i Doris Radošević).

Na državnom prvenstvu u Splitu pod vodstvom trenera Andreja Drobca i Joška Turka, boje Juga su branili Đivo Matović, Frane Miloslavić, Ana Lučić, Amina Kajtaz, Mihael Vidojević, Paula Garbin, Vincencija Violić, Adriana Marinović, Doris Radošević, Michel Brassard, Mario Šurković, Dominik Duždević, Duje Čamo, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Ivana Maleš, Antonia Ljuban i Nicol Đuho.