Povratak

Miting Victoria-Primorje

Jugaši su novu plivačku sezonu u kratkim bazenima otvorili nastupima na dva mitinga. Sanja Jovanović, Ana Matković i Kristina Vujnović su kao članice Hrvatske plivačke reprezentacije (Sanja A reprezentacije a Ana i Kristina mlade reprezentacije) nastupile u Rijeci na međunarodnom plivačkom mitingu „ Victoria – Primorje“ koji je održan u sklopu proslave 100 godišnjice PK Primorja, a ujedno i kao prva provjera plivališta uoći prvenstva Europe u 25m bazenima kojemu je sredinom prosinca Rijeka domačin. Nastupilo je oko 350 plivača iz 24 kluba iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Sanja Jovanović je nastupila u 4 discipline, 50, 100 i 200 m leđno te 100 m mješovito i u svim disciplinama uzela zlatnu medalju. S rezultatom 27.83 na 50 m leđno, koji po FINA tablicama donosi 938 bodova, Sanja je proglašena i najuspješnijom plivačicom turnira. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Sanja u Rijeku stigla izravno s Belmekena, plivačkog centra na preko 2000 m nadmorske visine, gdje je odradila tri tjedna napornih priprema, preplivavši po riječima trenera Bobeva, preko 200 kilometara, ovaj rezultat nam ponovo otkriva onu pravu, jaku i nepobjedivu Sanju.
Ana Matković i Kristina Vujnović su prošli tjedan u sklopu mlade plivačke reprezentacije u Sisku odradile jednotjedne pripreme koje su završile nastupom na ovom mitingu. Ana je osvojila medalje u svim disciplinama u kojim je nastupila, a posebno veseli podatak da je u svakoj disciplini isplivala rezultate za medalje u apsolutnoj konkurenciji.
Ana je u apsolutnoj konkurenciji osvojila srebrenu medalju u disciplini 50 m prsno te brončane u disciplinama 100, 200 m prsno i 200 m mješovito. U „B“ kategoriji Ana je bila prva u sve tri prsne discipline (50, 100 i 200 m) te druga u disciplini 200 m mješovito.
Kristina Vujnović, koja je godinu dana mlađa je doplivala do tri medalje u „B“ kategoriji. Bila je druga u disciplini 400 m slobodno i treča u disciplinama 200 m slobodno i 200 m mješovito.