Povratak

Mihovil Španja najbolji dubrovački sportaš s invaliditetom, priznanje i za Hildu Zeier Režić

Tenisačica Marijana Vlahinić i vaterpolist Maro Joković najbolji su sportaši grada Dubrovnika za 2011. godinu. Vlahinić, članica teniskog kluba Dubrovnik, prva je dubrovačka igračica na svjetskoj WTA rang listi, prvakinja Hrvatske do 16 godina, a finalistica u konkurenciji do 18 godina. Joković je jedan od najboljih pojedinaca vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje, aktualnog prvaka Hrvatske. Ljevoruki Župljanin važna je karika i naše vaterpolske reprezentacije.

Nije bilo dvojbe u izboru najboljeg sportaša s invaliditetom. To je Mihovil Španja, plivač Juga i trofejni hrvatski paraolimpijac. Španja je dobio i priznanje za uspjehe u međunarodnoj konkurenciji.

-Ponosan sam na ovu nagradu, hvala Dubrovačkom savezu športova, gradu Dubrovniku i mom osobnom treneru Deanu Kontiću. Hvala i mom matičnom klubu, plivačkom klubu Jug, koji mi je omogućio uvjete dostojne postignutih rezultata. Na ljeto me očekuju četvrte Paraolimpijske igre, napravit ću sve u mojoj moći da na pravi način zaključim plivačku karijeru – riječi su Mihovila Španje.

Svaka čast laureatima, ali najveći su aplauz dobili dubrovački sportski velikani. Vaterpolist Hrvoje Kačić i plivačica Juga, Hilda Zeier Režić, dobitnici su nagrade za životno djelo zbog svojih iznimnih rezultata i dugogodišnjeg predanog sportskog rada.

PLIVAČKI KLUB JUG ČESTITA SVIM NAGRAĐENIMA, A POSEBNO SVOJIM ČLANOVIMA, HILDI ZEIER REŽIĆ I MIHOVILU ŠPANJI!