Povratak

MALI MORNAR: 13 MEDALJA, ZLATNI VLAHO, KATARINA I IVAN

Naši kadeti i mlađi kadeti nastupili su u subotu i nedjelju 03. i 04. 06 u Splitu na Mini grand prix natjecanju „Mali mornar“. Nastupilo je ukupno 409 natjecatelja iz 22 kluba. Jug je predstavljalo 36 članova, a osvojili smo ukupno 13 medalja od kojih su 7 zlatnih, 2 srebrene i 4 brončane.

Najuspješniji naš predstavnik na ovom natjecanju bio je mlađi kadet Vlaho Nenadić koji je osvojio čak 4 zlatne medalje. Zlata je osvojio u disciplinama 100 slobodno, 100 leđno, 200 mješovito i 200 leđno, te je zbrojem vrijednosti 4 rezultata odnio ukupnu pobjedu u D kategoriji za koju je nagrađen poklonima organizatora.

Katarina Benić bila je najuspješnija ženska predstavnica osvojivši također 4 medalje od kojih zlata na 200 mješovito i 400 slobodno, srebro na 100 prsno i broncu na 100 slobodno.

Ivan Zeko doplivao je do zlatne medalje u disciplini 100 prsno, Roko Zvone bio je srebreni na 100 delfin, Bruno Đuho brončani u disciplinama 100 slobodno i 200 mješovito, a Maroje Purin brončani na 400 mješovito.

ŠURKOVIĆ UKUPNO DRUGI U CIJELOJ SEZONI MINI GRAND PRIXA
Kadet Mario Šurković na ovom je natjecanju tri puta bio četvrti, te je osvojio novih 7 bodova za sezonski Mini GP poredak. Obzirom da je ovo bilo zadnje ovosezonsko Mini grand prix natjecanje, veliki uspjeh ostvario je zaključivši cjelokupnu sezonu kao ukupno drugi iza Tina Mirjanića iz Primorja, a ispred Lovra Serdarevića iz Novog Zagreba.

Osim već spomenutih plivača u Splitu su nastupili: Juraj Barčot, Paulo Brač, Viktorija Bratičević, Andrija Cetinić, Luka Curić, Bruno Damić, Nikol Đuho, Elza Filipović, Ante Kralj, Marta Lukšić, Antonia Ljuban, Patricija Maleš, Matej Marković, Noa Miletić, Filip Miletić, Paula Miloslavić, Ema Najcer, Katarina Nenadić, Ives Njavro, Nikola Pasković, Sandro Radošević, Petra Rudinović, Roko Sindik, Toni Šarić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Marko Tevšić, Zoe Tolj, Zita Tolj.

Jugaši su u Splitu nastupili pod vodstvom trenera: Matijane Staničić, Ivana Bilića i Frane Ćirka.

Sljedeće natjecanje najmlađe Jugaše očekuje u subotu 10.06. kada će se na bazenu u Gružu održati Pokazno natjecanje Jugove plivačke škole na kojem će nastupiti 200-tinjak članova.