Povratak

KVALIFIKACIJE EKIPNOG PRVENSTVA HRVATSKE 2007. GODINE

U subotu i nedjelju, 01. i 02. prosinca, 2007. plivačice i plivači Juga, pod vodstvom trenerice Matijane Staničić, su u Splitu nastupili na kvalifikacijskom turniru Ekipnog prvenstva Hrvatske za 2007. godinu. Ove godine u kvalifikacijama je nastupilo 22 ekipe, a osim u Splitu plivalo se još u Zagrebu i Rijeci.

Ženska ekipa, predvođena Sanjom Jovanović je potvrdila prošlogodišnji uspjeh i plasirala se u finale. Cure su u Splitu bile prve, a ukupno na nivou Hrvatske su zauzele četvrto mjesto, odmah nakon Zagrebačkog plivačkog kluba, Primorja CO i Mladosti.
Nažalost, plivači su ostali na onoj najgoroj poziciji, devetoj, prvoj ispod letvice. Bolji od njih su bili plivači Mladosti, Zagrebačkog plivačkog kluba, Primorja CO, Mornara, POŠK-a, Dubrave, Jadrana i Medveščaka. Ali ova mlada ekipa je pokazala da ima potencija. Redom juniori, osvojili su ukupno 16766 bodova, samo 700 bodova manje od osmoplasiranog Medveščaka, ali 2000 bodova više nego prošle godine i pokazali da uz nastavak dobrog rada slijedeće godine mogu otići još jedan korak dalje i dovesti Juga među osam najboljih klubova u Hrvatskoj.

Iako se na ekipnim prvenstvima ne rangiraju pojedinačni rezultati, vrijedno je spomenuti da je Marko Đurić u disciplini 1500 m slobodno isplivao drugo vrijeme u Hrvatskoj, kao i da je muška štafeta u sastavu Krmek, Đović, Stojić i Bilić u disciplini 4×100 slobodno, rezultatom 3.36.78, osvojila 682 boda i stekla pravo na klupsku II kategoriju.

Za Jug su plivali: Sanja Jovanović, Ivana Peruško, Marijela Brajević, Ana Matković, Kristina Vujnović, Nika Čupić, Azra Budalica, Marko Đurić, Ivan Stojić, Ivan Bilić, Antonio Đović, Krešimir Krmek, Nikola Bogdanović, Luka Jović, Marko Limov i Marko Moretti.