Povratak

54 medalje i 21 titula prvaka Regije

U subotu i nedjelju 21. i 22. 11. u Zadru se održalo Regionalno prvenstvo u 25m bazenu za dobne skupine seniora, juniora i ml.juniora.

Naš klub predstavljalo je 20 natjecatelja, a nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Andreja Drobca.

Jugaši su osvojili ukupno čak 54 medalje od kojih je 21 zlatna, 17 srebrenih i 16 brončanih.

Pojedinačni prvaci regije su: Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Juraj Bračot, Katarina Matović i Antonia Šurković. Titulom prvaka regije zaslužile su i muške i ženske Jugove štafete 4×100 slobodno.

Junior Mario Šurković osvojio je ukupno 12 medalja, od kojih čak 7 zlatnih, 2 srebrene i 3 brončane. U disciplinama 100 mješovito, 100 slobodno i 200 slobodno postao je prvak regije u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Osim toga, u disciplini 100 leđno postao je juniorski prvak, te seniorski viceprvak. Na 200 mješovito osvojio je juniorsko srebro, te seniorsku broncu, dok je u disciplini 400 slobodno osvojio seniorsku i juniorsku broncu.

Junior Michel Brassard osvoio je ukupno 6 pojedinačnih medalja,od kojih 4 zlata i dvije bronce, te je postao četverostruki prvak regije 1. U disciplinama 400 mješovito i 200 mješovito najbolji je bio u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, dok je u disciplini 100 mješovito osvojio bronce u seniorima i juniorima.

Junior Đivo Damić osvojio je 4 zlatne medalje. Prvak regije postao je u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno i to u kategprijama seniora i juniora.

Ml.junior Juraj Barčot osvojio je ukupno 5 medalja od kojih 1 zlato, 2 srebra i 2 bronce. U disciplini 1500 slobodno postao je prvak regije u ml.juniorskoj, te je bio srebreni u juniorskoj i brončani u seniorskoj kategoriji. Na 400 slobodno bio je srebreni ml.junior, a u disciplini 400 mješovito brončani ml.junior.

Ml.junior Marko Baletin osvojio je ukupno 9 medalja od kojih 6 srebrenih i 3 brončane.  U disciplini 50 leđno osvojio je ml.juniorsko i juniorsko srebro, te seniorsku broncu. U disciplini 100 leđno osvojio je ml.juniorsko srebro.
Na 200 leđno bio je srebreni ml.junior i junior, a brončani senior. Na 200 slobodno bio je srebreni ml.junior i brončani junior.

Ml.senior Đivo Matović osvojio je 2 medalje. Na 1500 slobodno seniorsko srebro, te na 200 slobodno seniorsku broncu.

Kadet Roko Zvone osvojio je 3 medalje. Postao je viceprvak regije, te je u disciplini 200 delfin osvojio srebra u seniorskoj, juniorskoj i ml.juniorskoj kategoriji.

Kadet Marko Tevšić u disciplini 50 prsno osvojio je ml.juniorsko srebro.

Muška juniorska štefeta 4×100 slobodno u sastavu: Michel Brassard, Marko Baletin, Đivo Damić, Mario Šurković osvojila je zlato u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Juniorka Katarina Matović osvojila je 3 medalje. Prvakinja je regije u disciplini 200 prsno za kategoriju juniora, dok je u seniorskoj kategoriji osvojila srebro. Broncu je osvojila u kategoriji juniora za disciplinu 400 mješovito.

Ml. juniorka Antonia Šurković osvojila je 3 medalje. Postala je prvakinja regije u disciplini 50 leđno za kategoriju ml. juniora, dok je u kategoriji juniora i seniora osvojila broncu.

Juniorka Katarina Nenadić osvojila je broncu za disciplinu 50 slobodno u kategoriji juniora.

Juniorka Rafaela Škrabo osvojila je broncu za disciplinu 800 slobodno u kategoriji juniora.

Ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu Tonka Bušković, Antonia Ljuban, Katarina Nenadić i Antonia Šurković osvojila je zlato u juniorima i srebro u seniorima.

Osim navedenih osvajača medalja, za Jug su u Splitu nastupili i: Vlaho Nenadić, Bruno Damić, Paulo Brač, Borna Jelčić, Toni Šarić, Zoe Tolj.

Sljedeće natjecanje za ovu kategoriju natjecatelja je Prvenstvo Hrvatske u 25m bazenima koje se održava u Rijeci od 18. do 20.12.2020.

Čestitke svima na odličnom rezultatu u Zadru!!