Povratak

42 MEDALJE U SARAJEVU

U Sarajevu je u subotu i nedjelju 02. i 03. 04. 2016. održan jubilarni 15. međunarodni miting „Sarajevu s ljubavlju“ u organizaciji plivačkog kluba Bosna. Na natjecanju je nastupilo ukupno 462 natjecatelja iz 28 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije. Pravo nastupa imali su plivači i plivačice kategorija mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora, a plivale su se sve discipline sa kvalifikacijama i finalima.

Naš klub predstavljala su 34 člana, a osvojili smo ukupno 42 medalje od kojih 13 zlatnih, 18 srebrenih i 11 brončanih! Medalje je osvajalo čak 16 naših plivača, a još ih je 4 izborilo nastupe u finalima.

Najuspješniji predstavnik u muškoj konkurenciji bio je Michel Brassard koji je osvojio četiri zlatne medalje u kadetskoj i srebro u apsolutnoj kategoriji. Također, Michel je bio najuspješniji kadet na cijelom natjecanju, te je temeljem zbroja četiri rezultata nagrađen peharom.

Godinu dana mlađi Mario Šurković osvojio je ukupno šest medalja, od kojih po dva zlata i dva srebra u kadetskoj konkurenciji, te srebro i broncu u apsolutnoj. Mario je u ukupnom zbroju rezultata iz četiri discipline zauzeo 2.mjesto u kategoriji kadeta.

U kadetskoj konkurenciji srebrenu medalju osvojio je Luka Đurović.

Mlađi junior Filip Zalović osvojio je tri medalje, od kojih jedno srebro i dvije bronce.

Junior Mihael Vidojević doplivao je do dva srebra i bronce u juniorskoj, te bronce u apsolutnoj kategoriji.

Najstariji predstavnik Juga Ivan Bilić osvojio je zlato u konkurenciji seniora.

Početnik Vlaho Nenadić osvojio je zlato u kategoriji mlađih kadeta plivajući sa tri godine starijima.
Odlične rezultate ostvario je i početnik Ivan Zeko koji je u konkurenciji mlađih kadeta plivajući također sa tri godine starijima osvojio dva srebra i broncu. Mlađi kadet Juraj Barčot bio je jednom srebreni.

Nastupe u tri finala ostvario je kadet Đivo Damić, dok je nastup u jednom finalu ostvario mlađi kadet Paulo Brač.

Od plivačica najuspješnija predstavnica Juga bila je juniorka Frane Miloslavić koja je u svojoj kategoriji osvojila dva zlata i dvije bronce, a osim toga osvojila je i dva srebra u apsolutnoj kategoriji.
U istoj kategoriji Paula Garbin osvojila je zlato, dok je u apsolutnoj kategoriji bila srebrena.

U konkurenciji mlađih juniorki Adriana Marinović osvojila je po jedno zlato, srebro i broncu, dok je Gracija Filipović osvojila je dva srebra i broncu, a Mihaela Đuho jednu broncu.

U konkurenciji kadetkinja Nikol Đuho bila je jednom zlatna, a Katarina Nenadić srebrena.
Nastupe u finalima zabilježile su i kadetkinje Rafaela Škrabo i Antonia Ljuban.

Osim osvajača medalja i finalista, na mitingu su nastupili i: Ives Njavro, Elza Filipović, Paula Miloslavić, Marta Lukšić, Zvonimir Miloglav, Bruno Đuho, Dino Ovčina, Andrija Cetinić, Stjepan Brajović, Bruno Damić, Nikola Pasković, Toni Šarić, Lukša Tešanović i Roko Zvone.

Ovo natjecanje poslužilo nam je kao prva provjera u ljetnoj sezoni čiji će vrhunac biti Prvenstvo Hrvatske koje se od 21. do 24.07. održava u Zagrebu.

Osim što smo ostvarili dobre rezultate i osvojili brojne medalje, boravak u Sarajevu iskoristili smo i kao priliku za obilazak kulturnih znamenitosti u centru grada. U prilog nam je išlo i sunčano vrijeme koje nas je pratilo od početka do kraja putovanja.

Slike su dostupne u galeriji.

ISKRENE ČESTITKE SVIM PLIVAČIMA NA OSTVARENIM REZULTATIMA I UZORNOJ PREZENTACIJI JUGA I GRADA DUBROVNIKA!!!