Povratak

Vlahu dvije medalje na Prvenstvu Hrvatske za kadete

Na Korčuli se u subotu i nedjelju 08. i 09. veljače održalo Prvenstvo Hrvatske za kadete na kojem je nastupilo 171 natjecatelj iz 32 kluba.

PK Jug predstavljali su Vlaho Nenadić i Marko Vuletić.

Veliki uspjeh na ovom natjecanju ostvario je Vlaho Nenadić osvojivši dvije brončane medalje. Vlaho se penjao na postolje u disciplinama 100 i 200 leđno. U disciplini 100 slobodno bio je četvrtoplasirani. Vlaho je ovim uspjehom potvrdio kvalitetu, te nakon lanjske bronce na ljetnom PH ponovno u Grad donio medalje s državnog prvenstva.

Marko Vuletić također je imao dobar nastup. U svim disciplinama u kojima je nastupio ostvario je osobne rekorde. I treba naglasiti da je bio godinu dana mlađi od konkurencije izlaznog godišta na natjecanju.

Norme za nastup na prvenstvu imalo je ukupno četvero Jugovih članova: Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Marko Vuletić i Marko Tevšić. Nažalost, Roko Zvone i Marko Tevšić razbolili su se neposredno prije natjecanja, te su morali otkazati nastup. Zbog toga naša štafeta nije bila kompletna, te nismo mogli konkurirati za medalju.

Naši su na Korčuli nastupili pod vodstvom trenerice Matiane Staničić.

Čestitke na osvojenim medaljama i dostojnom predstavljanju kluba i Grada na Prvenstvu Hrvatske!