Povratak

SLOVENSKA REPREZENTACIJA U GRUŽU

Plivački klub Jug proteklih je 10 dana, do petka, 15. lipnja, na bazenu u Gružu imao uvažene goste. Slovenska plivačka reprezentacija u Dubrovniku je odradila pripreme za Olimpijske igre. Sedam reprezentativaca i dva trenera iz Plivačkog kluba Fužinar Ravne predvođeni aktualnim europskim prvakom na 50 metara prsno – Damirom Dugonjićem (NA FOTOGRAFIJI).

-Već smo bili u Dubrovniku, dobro znamo Matijanu Staničić i nismo ni sekunde dvojili kada nam se ukazala prilika ponovno doći. Trebale su nam pripreme na moru, a ima li bolja destinacija od ove u Dubrovniku. Doveli smo četiri seniorska reprezentativca, a i ostalo troje su članovi slovenske reprezentacije u mlađim kategorijama – objašnjava Marko Medvešek, trener u Plivačkom klubu Fužinar Ravne.

Ocjena 10 – dnevnog boravka u Dubrovniku?
-Sve je bilo super osim ogromnih gužvi. Promet je katastrofa, a mi smo još bili smješteni na Babinom kuku. Kružni tok je tek u srijedu kako – tako napravljen, pa je onda bilo malo lakše.

Bazen u Gružu u odnosu na uvjete za rad u Sloveniji.
-Imamo bazen pokriven balonom, nekako se snalazimo, ali vaš bazen omogućava idealne uvjete za pripremu. To je svakako bio dodatan razlog za dolazak u Dubrovnik. Hvala i našim domaćinima iz Plivačkog kluba Jug.

Očekuje vas miting „Zlatni medvjed“ u Zagrebu, kasnije i Olimpijske igre.
-U ovom trenutku imamo dva sigurna sudionika Olimpijskih igara iz našeg kluba, a svi se nadamo da će u Zagrebu olimpijsku normu isplivati i jedna plivačica na 800 metara slobodno. Očekujemo ukupno 10-tak slovenskih reprezentativaca u Londonu – zaključio je trener Medvešek.