Povratak

Sjajan nastup na MM Mladost

Seniori, juniori i ml.juniori nastupili su u Zagrebu na Međunarodnom mitingu “Mladost”. Nastupilo je rekordnih 610 natjecatelja iz 62 kluba. Naš klub predstavljalo je 13 natjecatelja. Naši plivači osvojili su ukupno 6 medalja od kojih čak 4 zlata (i to u apsolutnoj kategoriji), 1 srebro i 1 broncu.
Izvještaj po danima:
Izvrstan nastup imali su naši plivači 1. dana MM Mladost u Zagrebu.
Čak dvoje naših predstavnika, Michel Brassard i Mario Šurković odnijeli su pobjede u apsolutnoj konkurenciji.
Michel Brassard pobjednik je u apsolutnoj konkurenciji na 200 delfin s osobnim rekordom 1:59.97. Još je bio 6. na 50 delfin.
Mario Šurković najbolji je bio u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 100 mješovito s osobnom rekordom 56.62. Još je bio 4. na 100 slobodno.
Nastupe u B i C finalima upisali su ml.juniori Roko Zvone (4. na 100 leđno i 5. na 50 delfin) i Vlaho Nenadić (4. na 100 slobodno i 5. na 100 leđno), te juniorka Antonia Šurković (6. na 50 leđno).
Sjajno je bilo i drugog dana mitinga Mladost. Osvojili smo 4 medalje, a uz to naš je plivač sudjelovao u rušenju europskog juniorskog rekorda
Krenimo redom:
Michel Brassard i Mario Šurković opet su odnijeli pobjede u apsolutnoj konkurenciji, a do medalje u apsolutnoj kategoriji doplivao je i Đivo Damić osvojivši broncu.
Michel je bio zlatni na 100 delfin s osobnim rekordom, Mario zlatni na 200 mješovito s osobnim rekordom, a Đivo brončanina 1500 slobodno.
Medalju u ml.juniorskoj konkurenciji osvojio je Vlaho Nenadić koji je bio srebreni na 200 slobodno.
U A finalu 1500 slobodno nastupio je Đivo Matović, a na kraju je zauzeo 10. mjesto.
Nastupe u popodnevnim B finalima upisali su: Juraj Barčot i Antonia Šurković, dok je u C finalu plivao Roko Zvone.
Ono što svakako treba izdvojiti je novi Europski juniorski rekord koji je ostvarila štafeta Hrvatske 4×50 slobodno m-ž u kojoj je kao posljednja izmjena plivao naš Mario Šurković. Vrijeme novog rekorda Europe je 1:34.18 što je za 59 stotinki brže od starog rekorda.
Povijesni je to uspjeh Hrvatske štafete i našeg Maria!
Još su nastupili: Katarina Matović, Tonka Bušković, Rafaela Škrabo, Katarina Nenadić, Marko Tevšić.
Naši plivači nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka, a plivačice pod vodstvom Andreja Drobca.
Velike čestitke svima!!!!