Povratak

Prvaci regije Mario, Michel, Katarina i štafete

U subotu i nedjelju 23. i 24. 11. bili smo domaćini Prvenstva Regije 1 za dobne skupine seniora, ml. seniora, juniora i ml. juniora. Na natjecanju je nastupilo 223 natjecatelja iz 10 klubova i plivalo se u 25m bazenu.

Naš klub je predstavljalo ukupno 47 natjecatelja. Prvaci Regije 1 postali su: Mario Šurković, Michel Brassard i Katarina Nenadić, te muška juniorska štafeta i ženska ml. juniorska štafeta.

Ukupno su našii plivači ostvarili 66 plasmana među prva tri, a od toga su osvojili 21 prvo mjesto, 20 drugih i 25 trećih.

Najuspješniji predstavnik Juga na ovom natjecanju bio je mlađi junior Mario Šurković koji je višestruki prvak regije 1, te se čak 20 puta plasirao među prva tri. U disciplini 200 slobodno bio je najbolji u općoj, ml. seniorskoj, juniorskoj i ml. juniorskoj kategoriji. Na 100 slobodno bio je drugi u općoj, te prvi u mls, jun i ml.jun kategoriji. Na 100 leđno bio je drugoplasirani u svim kategorijama, dok je na 400 slobodno bio drugoplasirani u kate goriji ml. juniora, te trećeplasirani u svim ostalim kategorijama. Na 50 slobodno bio je najbolji među ml.juniorima, te treći u juniorima i ml.seniorima. Na 50 delfin bio je treći među ml.juniorima.
U ukupnom poretku zauzeo je drugo mjesto u kategoriji ml. juniora, te drugo mjesto u konačnom poretku u općoj konkurenciji, te je nagrađen peharima.

Junior Michel Brassard prvak je regije u disciplini 400 slobodno u općoj kategoriji, te u ml. seniorskoj i juniorskoj. Još je bio drugoplasirani na 100 delfin u svim kategorijama.

Prvakinja regije je i ml.juniorka katarina Nenadić i to u disciplini 50 slobodno. Još je u istoj disciplini bila treća među juniorkama, dok je u disciplini 100 prsno bila treća među ml.juniorkama.

Čak 8 plasman među prva tri ostvario je ml.junior Marko Baletin. Bio je drugoplasirani ml.junior u disciplinama 50 slobodno i 50 delfin, te trećeplasirani u disciplinama 100 delfin,100 leđno i 200 leđno. Na 200 leđno još je bio trećeplasirani u kategorijama juniora, ml.seniora i u općoj.

Mlađa juniorka Katarina Matović u disciplini 200 prsno zauzela je treća mjesta u kategorijama ml.juniorki, juniorki, ml.seniorki i u općoj.

U istoj kategoriji treće mjesto na 50 prsno zauzela je Karmen Fabris, a treće mjesto na 50 leđno Vlaho Nenadić.

Juniorka Adriana Marinović bila je trećeplasirana na 100 delfin.

Uspješne su bile i Jugove štafete:
Muška juniorska štafeta bila je najbolja u disciplini 4×200 slobodno i 4×100 slobodno u kategorijama općoj, ml.seniorskoj i juniorskoj. Muška ml. juniorska štafeta bila je drugoplasirana na 4×200 i 4×100 slobodno, dok je muška ml.seniorska štafeta bila druga u općoj i ml.seniorskoj konkurenciji.

Ženska ml.juniorska štafeta bila je najbolja u disciplini 4×50 mješovito među ml. juniorkama, te trećeplasirana u juniorskoj i ml.seniorskoj kategoriji. Ženska ml.juniorska štafeta pobjedu je odnijela i u disciplini 4×50 slobodno u ml.juniorskoj kategoriji, dok je u kategorija juniorki i ml.seniorki bila druga, te u općoj treća. Ml.juniorke najbolje u regiji su bile i na 4×100 slobodno, dok su u kategoriji juniorki, ml.seniorki i u općoj bile druge. U disciplini 4×100 mješovito bile su drugoplasirane, a na 4×200 slobodno ml. juniorke su bile trećeplasirane.

Sljedeće natjecanje koje očekuje Jugove natjecatelje je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje se održava u Splitu od 14. do 16.12.2019.