Polufinale 50 m leđno!!!

Sanja je ušla u finale europskog prvenstva utrke na 50 metara leđno isplivavši europski rekord (28,17) u prvoj polufinalnoj utrci. No, samo dvije minute kasnije Nina Zhivanevskaya, Ukrajinka sa španjolskom putovnicom je plivala 28,13 i srušila Sanju s euro trona. Finale je na rasporedu u nedjelju poslijepodne, a plivat će se kao šesta disciplina po redu.

Svakako je zanimljiva činjenica da je svjetski rekord isplivan danas u Australiji, a iznosi 27,95, dakle 22 stotinke sekunde brže od najboljeg Sanjinog vremena. Plivala ga je petnaestogodišnja Emily Seebohm na Otvorenom prvenstvu Australije.

Činjenica da u prvom polufinalu Sanja nije imala nikoga tko bi je pratio i dao joj motiv da ‘potegne’ do kraja, može biti ohrabrujuća. Naime, u sutrašnjem finalu Sanja će imati dostojnu konkurenciju, što bi moglo biti odlučujuće za postizanje konačnog rezultata.

I Korčulanin Mario Todorović je plivao izvrsno u polufinalu na 50 delfin. Ušao je u finale s šestim vremenom 52,63, što znači i isplivanu A normu za Olimpijske igre u Pekingu.