Povratak

PLIVAČI PONOVNO MEĐU NAJBOLJIMA (Zadar, Momčadsko B prvenstvo Hrvatske)

Jugaši su ponovno u elitnom razredu hrvatskog plivanja. Odličan nastup na dvodnevnom momčadskom B prvenstvu Hrvatske nije mogla pokvariti ni diskvalifikacija Mihaela Vidojevića na 200 metara mješovito zbog „nepravilnog okreta“. Ostao je Plivački klub Jug u toj disciplini bez očekivanih bodova, ali prednost je nakon prva dva dijela bila dovoljno velika u odnosu na ostale konkurente.

Ostat će tako zapisano kako je plasman na A prvenstvo Hrvatske izborila momčad u sastavu Ivan Bilić, Marko Limov, Maro Violić, Ivan Zovko, Mihael Vidojević, Luka Đović, Ilario Radić i Antonio Žuvela.

-Bravo plivačima za nastup, ali i ponašanje u Zadru. Svi su jugaši isplivali svoje osobne rekorde i to uvjerljivo bolja vremena od dosadašnjih. Stvarno odlično plivanje i potpuno zasluženo su bili najbolji u Zadru. Nismo se željeli buniti, ali osobno mislim da Vidojević nije imao nepravilan okret. Na kraju je sve prošlo bez posljedica, no moglo je biti problematično. Drago mi je što sam u plivačima vidio veliku želju za uspjehom. Samo uz takav pristup u budućnosti mogu biti još i bolji – naglasio je iz Zadra Borut Petrić, glavni trener Plivačkog kluba Jug.

Plivačice su prije tjedan dana bili najbolje na ekipnom C prvenstvu u Dubrovniku. Sada su to ponovili i jugaši. Puno je razloga za dobro raspoloženje.

-Slažem se. Natjecanje u Zadru je potvrdilo da bi plivačice s ostvarenim rezultatima u Dubrovniku osvojile prvo mjesto i na ekipnom B prvenstvu. Nažalost, ne mogu jednoj godini preskočiti dva razreda, ali svakako ohrabruje znati nešto takvo. Želio bih posebno pohvaliti našeg kapetana Ivana Bilića. Maksimalno se posvetio kolektivu, preuzeo breme odgovornosti i samo mu mogu čestitati.

Dva velika ispita uspješno su obavljena. Iskreno, jeste li očekivali ovakve rezultate u tako kratkom razdobolju provedenom u Dubrovniku?

-Bit ću pošten, pojedinci su me baš ugodno iznenadili. Nadmašili su moja očekivanja i iako sam priželjkivao slične rezultate, nisam mogao to predviditi. Nema opuštanja, sada ova vremena moramo ponoviti i na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Rijeci. Imamo nekoliko mjeseci za dobre pripreme – zaključio je dobro raspoloženi Petrič koji također zaslužuje sve pohvale za posao koji je napravio u Gružu.

KONAČNI POREDAK (Momčadsko B prvenstvo Hrvatske)

1. Jug 14 734

2. POŠK 14 413

3. Čakovečki PK 13 974

4. Sisak Janaf 13 937

5. Osijek Žito 13 157

6. Igra 13 095

7. Arena 12 993

8. Rijeka 11 376