Povratak

PET MEDALJA SA SUPERJAKOG MITINGA U SLOVENIJI – 39. “POKAL MESTA LJUBLJANA”

Plivačice i plivači Juga ovaj vikend su nastupiti na najjačem međunarodnom mitingu posljednjih godina u Sloveniji, točnije u Ljubljani na otvorenom bazenu Kodeljevo.
O kvaliteti mitinga govori činjenica da je plivalo 855 plivačica i plivača iz 10 zemalja(Slovenija, Italija, Turska, Austrija, Bugarska, Češka, Srbija, Makedonija, Albanija i Jug kao predstavnik Hrvatske).
Zbog velikog broja natjecatelja organizatori su imali problema sa trajanjem pojedinih dijelova, pa natjecatelji praktički nisu imali priliku za adekvatan odmor. S obzirom na konkurenciju i uvjete Jugaši su se odlično snašli i nose sa sobom jedno novo, veliko iskustvo.

Tanja Šmid je osvojila zlato u apsolutnoj kategoriji na 1500m slobodno (jedino je nastupila u toj disciplini), Mihael Vidojević je osvojio tri srebra na 50m i 100m slobodno te 50m delfin u kategoriji C (1998./1999.godište) i Adriana Marinović je osvojila srebro na 100 delfin u D kategoriji (2002.godište i mlađe). Čestitamo im !!!

Frane Miloslavić, Ana Lučić i Paula Garbin su otplivale norme u zahtjevnoj disciplini 1500m slobodno, i na tome im čestitamo.

Za PK JUG su nastupili: Tanja Šmid, Mihalel Vidojević, Frane Miloslavić, Ana Lučić, Paula Garbin, Adriana Marinović, Gracija Filipović, Mihaela Hapan, Mihaela Đuho, Doris Radošević, Petra Čikato, Michel Brassard, Filip Zalović, Duje Čamo, Luka Đurović i Đivo Damić.
S plivačima u Sloveniji su bili treneri Borut Petrič i Joško Turk.