Povratak

OSVRT NA PRVENSTVO HRVATSKE ZA DOBNE KATEGORIJE (18.-21.07.2015.)

Od subote do utorka(18.-21.07.) u Zagrebu se je održalo ljetno prvenstvo Hrvatske za dobne kategorije.
PK Jug je na ovom prvenstvu nastupio bez prve violine kluba zadnjih godina Tanje Šmid, te bez osvajačica medalja na zimskom prvenstvu Frane Miloslavić i Žane Manenice.
Tako da medalje nisu bile u prvom planu, iako ne bi bilo nezasluženo da ih je bilo još.
Jedina osvajačica medalje i to brončane na 1500m slobodno u kategoriji mlađih juniorki je Ana Lučić. Ana se fokusirala na ovu trku, da su joj sve ostale trke bile nebitne, iako ona može puno. Čestitamo Ana!!!
Amina Kajtaz je na 100 leptir (4.mjesto), kao i na 100 leđno (5.mjesto uz rekord BIH) bila odlična, praktički stotinke su je djelile od odličja u senirskoj konkurenciji, ali ne možemo biti nezadovoljni jer njen napredak ove godine je fantastičan. Kruna će biti na svjetskom prvenstvu u Kazanu gdje će nastupiti i ona i Tanja.
Mihael Vidojević je plivao najbolja vremena sezone, ostao je kratak a on je tek prvu godinu junior, tako da će sve naplatiti dogodine.
Đivo Matović je četvrti mlađi junior u Hrvatskoj na 1500m slobodno.
Svi ostali Adriana Marinović, Paula Garbin, Michel Brassard, Filip Zalović i Mihaela Hapan u štafeti, su plivali odlično. Moramo napomenuti da su uvjeti u Zagrebu bili tropski, uzasna sparina tako da nije lako plivati.
Plivačice i plivače su na prvenstvu vodili šef struke Borut Petrič i trener Andrej Drobac.