Povratak

Odličan nastup na Victoriji u Rijeci

Odlični rezultati naše najstarije ekipe na mitingu Victoria u Rijeci koji je 19. i 20.03. okupio nevjerovatnih 718 natjecatelja iz čak 69 timova.

Predstavljalo nas je 14 članova, a u jakoj konkurenciji osvojili smo ukupno 7 medalja od kojih 5 zlata, 1 srebro i 1 broncu.

Medalje su osvajali: Mario Šurković 2 zlata (apsolutna), Michel Brassard 1 zlato (apsolutna), Juraj Barčot 1 bronca (juniorska),  Vlaho Nenadić 2 zlata i  1 srebro (ml.juniorska). Mario Šurković postavio je novi ml.seniorski rekord Hrvatske u disciplini 200 mješovito, a u ukupnom poretku bio je 3. najuspješniji natjecatelj cijelog natjecanja.

Izvještaj po danima:

Prvog dana osvojili smo 5 medalja od kojih 3 zlata, srebro i broncu:

Mario Šurković na 100 slobodno odnio je pobjedu u apsolutnoj konkurenciji s izvrsnih 49.98. To mu je prvi put da se spustio  ispod 50 sekundi u velikom bazenu!

Michel Brassard osvojio je zlato u apsolutnoj kategoriji u disciplini 200 delfin sa sjajnim rezultatom i osobnim rekordom 2:02.07.

Vlaho Nenadić osvojio je zlato i srebro u ml.juniorskoj kategoriji. Zlatni je bio na 100 slobodno s odličnih 52.80, a srebreni na 100 leđno također s osobnim rekordom 1:00.31.

Juraj Barčot osvojio je broncu na 400 slobodno u juniorskoj kategoriji s osobnim rekordom 4:09.03.

Nastupe u finalima prvog dana upisali su još: Marko Baletin, Roko Zvone i Antonia Šurković.

Sjajni rezultati, ml.seniorski rekord i još dva zlata drugog dana mitinga Victoria:

Mario Šurković zlatni je na 200 mješovito s uvjerljivim novim ml.seniorskim rekordom 2:01.90. Osim toga zauzeo je treće mjesto i osvojio novčanu nagradu za ukupne pobjednike u apsolutnoj kategoriji. Popeo se na postolje uz osvajače svjetskih medalja: švicarca Antonia Đakovića koji je bio drugi, te slovenke Katje Fain koja je bila prva.

Ml.junior Vlaho Nenadić uvjerljivo je pobjedio  u utrci 200 slobodno sa sjajnih 1:53.70!!

Nastupe u finalima drugog dana upisali su i: Michel Brassard, Juraj Barčot, Roko Zvone, Đivo Damić i Antonia Šurković.

Na ovom natjecanju od naših predstavnika nastupili su još: Đivo Matović, Marko Tevšić, Maroje Lukić, Katarina Nenadić, Rafaela Škrabo, Katarina Matović.

Čestitke!!!!🙂

Idući vikend (26.-27.03.) Juraj Barčot i Vlaho Nenadić pod vodstvom trenera Frane Ćirka nastupiti će za reprezentaciju Hrvatske na Četveroboju juniorskih i ml.juniorskih reprezentacija u Mariboru.