Povratak

Odličan nastup i čak 10 medalja na Victoriji

Uspješan nastup imali su naši plivači na grand prix mitingu Victoria koji je u Rijeci u subotu i nedjelju 16. i 17.02.2019. okupio 459 natjecatelja iz čak 56 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH, Velike Britanije. Za Jug su nastupili: Mario Šurković, Michel Brassard, Đivo Damić, Đivo Matović i Marko Baletin.

Osvojili smo ukupno deset medalja od kojih sedam zlatnih, dvije srebrene i jednu brončanu. Vrijedi istaknuti da su po jedno zlato, srebro i broncu osvojili u apsolutnoj kategoriji.

Mlađi junior Mario Šurković okitio se s čak prt zlatnih medalja. U ml.juniorskoj konkurenciji najbrži je bio u disciplinama 100 slobodno, 100 leđno, 200 mješovito i 200 leđno, a još jedno zlato osvojio je u disciplini 200 mješovito u kojoj je bio najbolji u apsolutnoj kategoriji.

Junior Michel Brassard osvojio je dva zlata, srebro i broncu. U juniorskoj kategoriji bio je najbolji u disciplina 200 i 400 slobodno, dok je u apsolutnoj kategoriji na 400 slobodno bio srebreni, a na 200 slobodno brončani. Michel je u ukupnom zbroju bodova dvije discipline na kraju natjecanja zauzeo ukupno drugo mjesto u konkurenciji juniora/juniorki, te je nagrađen posebnom nagradom od strane organizatora.

Mlađi junior Đivo Damić okitio se srebrom u svojoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.

Mlađi senior Đivo Matović nastupio je u A finalu utrkr 1500 slobodno.

Odlične nastupe uz osobne rekorde zabilježio je i mlađi junior Marko Baletin koji je nastupio u C finalima utrka 100 slobodno, 100 delfin i 200 leđno.

Jugaši su u Rijeci nastupili pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Čestitke!!!!